Perfecta pentru a fi preparata intr-o zi de post cu dezlegare la peste, aceasta reteta de salata de ton cu legume mexicane si maioneza de telina.
Ingrediente
- 350 gr amestec mexican delegume
- 2 conserve cu bucati de ton in suc propriu(2×185 gr)
- 100 mlulei
- 1 telina micuta
- 1 varf lingurita piper macinat
- 1 varf lingurita boia de ardei
- 1/2 lamaie
- 1 lingurita mustar clasic
- 1 lingurita sare
- apa pentru fiert legumele
Mod de preparare pentru reteta de salata de ton cu legume mexicane
Mai intai punem apa la fiert cu putina sare, iar cand atinge punctul de fierbere adaugam legumele congelate si le lasam 10 minute sa fiarba la foc mediu.
Curatam telina si o dam pe razatoaea mica.
Stropim telina cu putina zeama de lamaie, apoi o amestecam cu mustarul. Incepem sa mixam picurand ulei putin cate putin.
Strecuram legumele si le lasam sa se raceasca.
Scurgem lichidul din conservele de ton, iar peste bucatile de ton picuram putina zeama de lamaie.
Amestecam legumele racite cu maioneza de telina si bucatile de ton si asezonam cu piper, boia si sare daca mai este cazul.
Servim salata de ton cu amestec mexican de legume cu paine prajita.
Puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.
6 comentarii
Foarte buna combinatia, o sa-l incerc si eu!
Multumesc, Meli! M-am gandit sa postez ceva in ton cu ziua de azi 🙂
Wow, ce pofta am de-o salata de ton …arata mega yummmy!!
Pupici, Danutza! Noua ne-a placut mult!
Ce culori, ce simfonie de arome! Maioneza de telina nu am mancat, nici nu am stiut de ea pana sa vad reteta la tine, dar imi place telina mult asa ca trebuie sa o fac si eu 🙂
Multumesc, draga mea! Este o maioneza de post, pe care o asezonam cu condimente sa fie mai gustoasa.