Salată de varză cu morcovi și ardei gras

de Maria Udrea
0 comentarii
Salată de varză cu morcovi și ardei gras

Perfectă pentru o zi caniculară de vară această salată de varză cu morcovi și ardei gras, foarte răcoroasă, plină de savoare și culoare!

Combinația de varză și morcov mi se pare cea mai potrivită pentru o salată, iar dacă mai adăugăm și ardei gras, ceapă roșie și ceva verdeață, va fi și mai gustoasă.

Tot din categoria salatelor cu varză îmi place foarte mult și această  Salată de varză cu morcovi, țelină și maioneză, dar și această Salată de varză albă cu ton.

Toate sunt delicioase și se asortează perfect cu orice garnitură și orice friptură, dar pot fi la fel de bine servite și simple.

Salată de varză cu morcovi și ardei gras

Salată de varză cu morcovi și ardei gras

Printează
Porții: 8 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 3 vot(uri) )

Ingrediente

  • 1 varză albă( 1 kg)
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei gras roșu
  • 2 cepe roșii
  • sare
  • piper
  • zeama de la 1 lămâie
  • 2 linguri ulei
  • câteva fire de mărar

Mod de preparare

Pregătim ingredientele pentru Salată de varză cu morcovi și ardei gras.

Îndepărtăm primele foi de la varză, apoi o tocăm fideluță, fie la cuțit, sau la robot.
O frecăm cu sare și o lăsăm așa să lase lichid, până pregătim și restul ingredientelor.
În cazul meu am tocat-o cu robotul cu dispozitivul de feliere.
Ceapa o curățăm și o tocăm julien, iar morcovii îi curățăm și îi transformăm în fâșii cu ce dispozitiv avem.
Eu am un dispozitiv de curățat care la un capăt are zimții mai mari și realizez cu el niște fâșii lungi și uniforme.
Ardeii îi curățăm și îi tocăm tot julien.

Cum pregătim dressingul pentru Salată de varză cu morcovi și ardei gras

Scurgem lichidul lăsat de varză și îl amestecăm cu ulei și zeama de lămâie.
În funcție de gust, mai adăugăm sare, piper și zeamă de lămâie.
Mie salata de varză îmi place cu oțet, dar de data asta mi-a lipsit din cămară.
Amestecăm într-o salatieră încăpătoare toate ingredientele, adăugăm și mărar tocat și le stropim cu dressing.
Le stropim, le amestecăm, le gustăm, iar le stropim și tot așa până obținem gustul dorit.
Dăm salata la rece pentru 10-15 minute înainte de servire, dacă dorim să ne răcorească.

O colecție deosebită de salate găsiți și pe Rețetefeldefel.ro, de unde cu siguranță găsiți inspirație.

[/preparare]

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.