Tineam eu minte ca am vazut undeva o reteta de clatite cu malai in aluat și m-am gandit sa incerc si eu si am preparat aceste delicioase Clatite cu malai in aluat si umplutura de pizza.
Eu mi-am preparat compozitia in stilul meu, nu am urmat o reteta anume.
Mi-a fost un picut teama ca malaiul nu se va prepara, dar nu a fost chiar asa.
Putin de tot, mai rontaie, printre dinti, dar asta chiar mi-a placut.
Aaa si sa nu uit sa-i multumesc asistentului meu, Panini Maker Breville, ca tare util este!
Pe langa faptul ca preparatele ies de-a dreptul delicioase si frumoase, ma scuteste si de caldura pe care ar degaja-o aragazul.
[ingredients title=”Ingrediente”]
Pentru clatite:
- 2 oua
- 2 linguri ulei de masline
- 300 ml kefir
- 100 gr malai
- 100 gr faina
- 1 legatura marar
- 1 varf cutit sare
- 1/2 plic praf de copt
- 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
Pentru umplut:
- 3 carnati picanti
- 270 gr ciuperci din conserva
- 1 ceapa mica, rosie
- 3 bucati(felii) gogosar murat
- 100 gr cascaval
- 1 lingura ulei
- cateva fire patrunjel
[/ingredients]
Portii: 8;
Timp de preparare: 40 minute
[preparare title=”Mod de preparare”]
Pregatim aluatul pentru Clatite cu malai in aluat si umplutura de pizza
Tocam mararul si il adaugam in compozitie, iar la final, malaiul si faina.
Obtinem un aluat gros ca o smantana, dar usor cursiv, pe care il lasam sa se odihneasca 10 minute.
Preparare clatite cu malai in aluat, la panini maker
Conectam aparatul la sursa de curent, iar cand se incing plitele si se aprinde ledul verde, intindem prima clatita, punand aluatul cu un polonic, la centrul plitei inferioare.
Nivelam usor aluatul cu dosul polonicului sa-i dam forma rotunda si inchidem capacul, sau pur si simplu il inchidem si aluatul se va presa si se va intinde singur.
In acest timp ledul verde se va aprinde, iar cand clatita este preparata, se va stinge si se va aprinde ledul galben.
Cu o spatula transferam clatita pe platou si repetam procedeul pana se termina aluatul.
Preparare umplutura pentru Clatite cu malai in aluat si umplutura de pizza
Tocam ceapa solzisori si o calim usor in ulei.
Apoi adaugam ciupercile si carnatii taiati rondele.
Lasam ingredientele pe foc 2-3 minute, amestecandu-le sa se prajeasca uniform, apoi le punem intr-o sita sa se scurga uleiul.
Amestecam ingredientele calde cu gogosarul taiat marunt si cascavalul ras si le intindem imediat peste clatitele, de asemeni, calde.
Rulam imediat clatitele si le asezam pe un platou, apoi le acoperim pana la servire.
Cascavalul din interior se va topi usor si va uni astfel ingredientele intre ele, asa incat sa nu se imprastie in timp ce portionam clatitele sau pur si simplu muscam din ele…asa ca la tara :))))
Servim clatitele cu ketchup, cu rosii, sau simple, dupa preferintele fiecaruia.
Daca ingredientele se racesc pana umplem noi clatitele, putem da clatitele la cuptorul cu microunde, pentru a se topi usor, cascavalul din interior.
Recomand cu incredere aceasta retete de clatite aperitiv, cu malai in aluat si umplutura de pizza, dar si aparatul Panini Maker Breville, care face sa fie usoara si placuta activitatea din bucatarie.
[/preparare]
3 comentarii
oare pot sa le fac si in tigaie, ca o clatita normala 🙂 …
Iulia, sigur ca se pot face in tigaie.
Ce bune sunt cu marar! Din pacate, eu nu pot sa pregatesc, pentru ca nu le place alor mei mararul 🙁