Rețeta de scovergi face parte din categoria „rețetele bunicii”, sau „amintiri din copilărie”, iar azi vă împărtășesc rețeta clasică de post.
Scovergile sunt așa de bune, fie sărate ca și gustare sau mic dejun, fie dulci, unse cu unt și gem, alături de un ceai bun și aromat.
În rețeta de față am optat pentru a le face sărate și de post, servite fiind la micul dejun alături de un ceai bun și zacuscă de legume.
Ingrediente
- 700-750 g făină
- 40 g drojdie proaspătă
- 350 ml apă
- 1 lingură zahăr
- 1 linguriță sare
- 250 ml ulei pentru prăjit
Porții: 12;
Mod de preparare pentru reteta de scovergi
Pregătim aluatul pentru Scovergi
Prăjim delicioasele Scovergi.
Poate vă interesează și rețeta de langoși ungurești cu cartofi, de post. Sunt foarte gustoși, iar textura este pufoasă, dar mai densă. Și asta datorită cartofilor fierți și pasați, adăugați în aluat.
Dar mai găsiți și alte astfel de rețete pe blog, de unde vă puteți inspira.
Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.