Sufleu de brânză cu căpșuni, o combinaţie tare gustoasă, într-un desert uşor de preparat, cu ingrediente simple şi delicioase.
Când am citit ingredientele ce compun cutia misterelor de luna aceasta, imediat m-am gândit să execut un sufleu de brânză, că de mult nu am mai făcut, iar mie îmi place genul acesta de desert.
Dacă nu știti ce înseamnă cutia misterelor, vă spun eu.
Este vorba de provocarea culinară Cutia Misterelor (Mistery Box Challenge), inițiată de un talentat și creativ blogger culinar, Cerasela Badr El-Din, care s-a gândit să ne provoace la creativitate, combinând anumite ingrediente în diverse preparate, gustoase și frumos prezentate, ingrediente pe care le vom descoperi deschizând această cutie, iar apoi vom defila cu preparatele la parada de la sfârșitul lunii.
Și cum luna aceasta, adică luna mai, gazda provocării este buna mea prietenă Laura, cu al ei frumos blog Laura’s sweets, nu puteam să nu dau curs invitației de a participa la așa frumoasă provocare, unde ingredientul vedetă este căpșuna parfumată și gustoasă.
Mai multe despre această provocare puteți afla accesând cele două linkuri subliniate în acest text.
Ingrediente
- Compoziție:
- 500 g brânză de vaci
- 4 ouă medii
- 125 g zahăr
- 3 plicuri zahăr vanilat
- 2 lingurițe esență de vanilie
- 2 linguri pesmet
- un praf sare
- 8 căpșuni mari
- 20 g unt pentru uns forma
- 1 lingură zahăr pudră pentru tapetat
- Decor:
- 250 g căpșuni
- 50 g zahăr
- figurine de ciocolată neagră
- fulgi de ciocolată albă
Porții: 8;
Timp de preparare: 50 minute
Dimensiuni formă de copt: d=11 cm, D=23 cm;
Mod de preparare pentru rețeta de Sufleu de brânză cu căpșuni
Punem brânza într-un vas și o amestecăm cu gălbenușurile, zahărul vanilat și esența.
Acum, brânza folosită de mine fiind ușor suculentă, am adăugat și 2 linguri de pesmet, nu se pune la sufleu, dar eu am făcut o excepție, pentru a nu mi se lăsa sufleul după coacere. Și bine am făcut! 🙂