57
Pentru că am luat de la țară un dovleac turcesc mai mare și l-am copt, am pregătit cu o parte din el o gustoasă Supă cremă de linte cu dovleac copt.
Și am ales să prepar această supă cremă simplă, fără ulei, sau alte grăsimi vegetale, sau animale.
Nu pot să vă spun cât de bună a fost, servită cu niște grisine crocante aromate cu rozmarin, sau cu niște crutoane simple.
Eu am servit-o simplă, drept să vă spun, am preparat-o într-o zi de post și tare bună și sățioasă a fost.
Porții: 8; Timp de preparare: 35 minute
Din categoria rețetelor de supă cremă, mai găsiți pe blog și:
- Rețeta Supă cremă de dovleac cu șuncă rumenită pe grisine
- Rețeta Supă cremă de linte cu chimen și boia afumată
Ingrediente
- 150 gr linte roșie
- 350 gr dovleac copt
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 lingură vegeta de casă
- sare, după gust
- 1 linguriță ghimbir ras
- 1/2 linguriță scorțișoară
- 750 ml apă
- semințe de dovleac și pătrunjel verde, pentru decor
Mod de preparare
Simplu și rapid preparăm această delicioasă și sățioasă Supă cremă de linte cu dovleac copt.
Punem apa la fiert.
Curățăm ceapa și morcovul, le tocăm mărunt și le adăugăm în apă, atunci când aceasta atinge punctul de fierbere.
Le lăsăm să fiarbă aproximativ 15 minute, timp în care adăugăm și legumele uscate, adică vegeta de casă.
Apoi adăugăm lintea roșie, bine clătită în 2-3 ape reci.
Lintea fierbe foarte repede și își mărește volumul de aproximativ 3 ori.
Când sunt fierte bine toate ingredientele, scurgem din lichid și le trecem prin blender împreună cu dovleacul copt. Adăugăm și ghimbirul ras și scorțisoara, apoi potrivim consistența supei cremă de linte cu dovleac copt, diluând-o cu lichidul oprit.
Potrivim gustul supei cremă cu sare și o mai punem pe foc pentru 1-2 clocote.
O lăsăm să se tempereze și o servim presărată cu semințe de dovleac.
Este cremoasă, gustoasă și foarte aromată!
Nu uitați că puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.