Pentru că mi-a rămas piure de cartofi pentru a doua zi, am încropit cu el aceste delicioase brioșe din cartofi cu bacon în sos de roșii.
Inițial am vrut să fac niște găluște de cartofi cu bacon, dar mi s-a părut mai comod să le pun la cuptor.
Și în plus, nu am adăugat așa multă făină, cât ar fi înglobat găluștele.
Au ieșit tare bune, mai ales scăldate într-un sos aromat de roșii cuburi, în suc de roșii.
Vedeți aici și o rețetă de brioșe aperitiv din cartofi cu mozzarella și chimen. Și acestea mergeau combinate cu sos de roșii, pentru cei care doresc un preparat fără carne.
Ingrediente
- Pentru brioșe:
- 200 g piure de cartofi
- 250 g bacon afumat
- 30 ml ulei
- 150 g cașcaval
- 1 ou
- 50 g făină
- 30 g pesmet
- 1/2 linguriță praf de copt
- câteva fire de pătrunjel verde
- sare
- piper
- busuioc uscat
- cimbru
- Pentru sos:
- 500 g roșii decojite și tocate
- 50 ml ulei
- 1 ceapă mare
- 1 lingură zahăr
- 1 lingură oțet balsamic
- 4 căței de usturoi
- sare
- piper
- cimbru
- busuioc
- boia de ardei
- pătrunjel verde
Porții: 4
Timp de preparare: 60 minute
Mod de preparare pentru rețeta de brioșe din cartofi cu bacon în sos de roșii
Preparăm brioșele
Preparăm sosul de roșii
Dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram sau pe Twitter.