Cum nu mai făcusem de mult eclere, care sunt favoritele alor mei, m-am gândit să le prepar de data aceasta într-un Tort ecler cu cremă de vanilie și căpșuni și bine am făcut, că a fost tare apreciat.
Am înlocuit zahărul cu îndulcitor natural green sugar pulbere și pe lângă faptul că este mai sănătos, nu a schimbat cu nimic gustul știut.
Alături de tort, am preparat rapid o limonadă cu mentă, banane și căpșuni și am îndulcit-o cu green sugar cuburi.
Foarte mulțumită am fost de aceste două preparate, pe care le-au savurat cu mare poftă, băieții mei.
Mai găsiți pe blog și o rețetă de tort profiterol cu ciocolată și vanilie, pe care v-o recomand cu mare drag.
Și vă mai recomand rețeta de mini choux a la creme cu vanilie și ciocolată, pe care o repet adesea.
Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
Ingrediente
- Aluat( 24 cm diametrul):
- 400 ml apă
- 200 ml ulei
- 300 g făină
- 6 ouă
- un praf sare
- Cremă de vanilie și căpșuni:
- 4 gălbenușuri
- 5 linguri green sugar pulbere
- 750 ml lapte
- 8 linguri făină
- un praf sare
- 2 fiole esență de vanilie
- 150 g unt( 82%)
- 500 g căpșuni
- 10 g gelatină
- Limonadă cu mentă și fructe:
- 500 m apă minerală
- 2 lămâi
- 1 banană
- 3-4 căpșuni
- 2 cuburi green sugar
- 5 frunze de mentă proaspete
Mod de preparare pentru rețeta de tort ecler cu cremă de vanilie și căpșuni
Preparare blat și coji de eclere
Preparare cremă de vanilie și căpșuni
Asamblare Tort ecler cu cremă de vanilie și căpșuni
Dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.