Acest tort cu capsuni a fost preparat in sezonul capsunilor si a fost tare apreciat.
Face parte din categoria „Torturi fara coacere” si poate fi preparat chiar si cu capsuni congelate, dar si cu alte fructe.
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 500 gr capsuni
- 30 piscoturi Savoiardi
- 500 ml frisca lichida
- 4oua
- 8 linguri zahar
- sare
- 500 ml lapte
- 4 linguri faina
- 2 plicuri zahar vanilat
- 20 gr gelatina
- 100 ml apa
[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare”]
Mai intai pregatim capsunile.
Le spalam bine si le scoatem coditele, dar nu la toate, pastram cateva si pentru ornat.
Le lasam cateva minute la scurs dupa care le punem intr-un vas si presaram 4 linguri de zahar peste ele, apoi le dam la frigider pana pregatim restul compozitiilor.
Preparam crema pentru tort cu capsuni
Frecam 4 galbenusuri cu 4 linguri de zahar si putina sare, adaugam putin lapte rece si faina, omogenizam si apoi punem peste restul de lapte caldut.
Fierbem crema la foc incet mestecand continuu pana se ingroasa, apoi ridicam de pe foc si dam la rece, acoperind-o cu o folie pentru a nu prinde crusta.
Batem albusurile spuma cu zaharul vanilat si le incorporam in crema racita
Batem frisca spuma cu ajutorul mixerului, apoi, jumatate o amestecam cu crema si jumatate o oprim pentru ornat.
Punem gelatina la hidratat in 100 ml apa, apoi o punem la foc mic si amestecam continuu pana se dilueaza si o turnam fierbinte peste crema amestecand bine cu mixerul sa se omogenizeze.
Asamblare tort cu capsuni
Scurgem capsunile de lichidul lasat si le amestecam usor, cu o paleta de lemn, in crema.
Mie mi-au intrat in tava trei randuri de piscoturi si doua de crema.
[/preparare]
12 comentarii
Ce frumos este si ce bunatate trebuie sa fie!!
Multumesc, Lubita! bun si racoros a fost!
Minunat,minunat!Si gustooooos!
Arata superb!
Multumesc, Diamar! Pup.
Multumesc, Laura!
Am vazut de ieri tortul tau si…ghici ce? Azi n-am mai rezistat si am scos capsuni la dezghetat :))
Ma bucur ca ti-a atras atentia tortul meu, Iuliana! 🙂
super frumos de vis
Multumesc! 🙂
delicios si f f frumos
Multumesc, Lucia! este si foarte usor de preparat!