Cartofi crocanți în crustă de mălai

de Maria Udrea
131245 vizualizări
Cartofi crocanți în crustă de mălai

Ideea acestei rețete de cartofi crocanți în crustă de mălai, am preluat-o de pe blogul Absolut Delicios și țin  să le mulțumesc frumos, pentru că tare mult mi-a plăcut combinația.

Nu am preparat-o întocmai ca în rețeta lor, dar a contat mult ideea, pe care eu am prelucrat-o după gustul alor mei.

Vă mai recomand și Rețeta Cartofi evantai cu unt aromatizat

Ingrediente

  • 1 kg cartofi albi
  • 5 căței de usturoi
  • 20 g unt
  • 20 ml ulei
  • sare
  • busuioc uscat
  • 250 g mălai
  • 1/2 lingură boia de ardei dulce
  • 1/2 lingură boia de ardei afumată
  • 1 linguriță boia de ardei iute

Porții: 6

Timp de preparare: 50 minute

Mod de preparare

Pregătim ingredientele

Curățăm usturoiul, îl pisăm și îl frecăm cu puțin uei.
Adăugăm și untul moale și omogenizăm mujdeiul.
Presărăm sare și busuioc uscat și din nou omogenizăm.
Nu punem sare prea multă, pentru că mai adăugăm și la crustă.
Curățăm cartofii, îi spălăm și îi feliem în 6 sau în 8, în funcție de cât de mari sunt.
Amestecăm mălaiul cu boiaua de ardei și o lingură de sare mai mare, nu din cea fină, dar nici prea grunjoasă.

Preparare Cartofi crocanți în crustă de mălai

Amestecăm bine cartofii cu compoziția de usturoi, apoi îi trecem prin amestecul de mălai si boia, așa încât să fie bine îmbrăcați pe toate părțile.
Îi așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și îi dăm la cuptor la 180 de grade, pentru 40-45 de minute, sau până se rumenesc bine și devin crocanți.
Nu este nevoie să-i întoarcem de pe o parte pe cealaltă că se vor rumeni oricum.
Îi servim ca garnitură la friptură, dar merg și simpli cu un sos de usturoi, pentru cei care nu servesc carne.
Sunt de mare efect acești cartofi ușor picanți și crocanți în crustă aurie de mălai, vă recomand cu încredere rețeta!

cartofi-in-crusta-de-malai-5

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

2 comentarii

Diana 15 mai 2020 - 12:35

Bună ziua! La ce temperatură se setează cuptorul?

Răspuns
Maria Udrea 15 mai 2020 - 18:59

Bună! Puteți seta între 180-200, asta este temperatura de coacere….

Răspuns

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: