Ne-a cucerit de la prima degustare acest papricaș din carne de pui cu găluște din făină.
Papricașul este o mâncare tradițională ungurească, asta toată lumea știe, preparată din carne de pui, multă ceapă, roșii, unt sau untură și multă paprika, în special dulce.
Bineînțeles că fiecare, în casa lui, o prepară după bunul plac, eu de exemplu am exclus untura, am pus ulei.
Nu că ar fi mai sănătos, dar am pus și puțină smântână și ar fi ieșit mâncarea prea grasă și calorică.
A ieșit tare gustos acest papricaș din carne de pui cu găluște din făină, ușor picant și ușor dulce, exact cum preferă ai mei mâncărurile.
Și l-am preparat în tigaia wok cu efect de piatră încinsă, că tare dragă îmi este și foarte utilă.

Ingrediente
- 1 kg carne de pui(piept și pulpe dezosate)
- 4 cepe potrivit de mari
- 125 ml ulei
- 1 lingură boia de ardei dulce
- 1 linguriță boia de ardei iute
- 200 g pastă de roșii cu ardei
- 200 ml smântână
- 250 ml apă
- 1 lingură făină
- sare
- 2 foi dafin
- piper
- 1 legătură pătrunjel verde
- Pentru găluște:
- 2 ouă
- 5 linguri făină
- 1 lingură apă minerală
- sare
- piper
Mod de preparare
Pregătim carnea pentru Papricaș din carne de pui cu găluște din făină
Preparare găluște din făină
Tips-uri pentru Papricaș din carne de pui cu găluște din făină
- găluștele, le-am fiert separat, pentru a nu absorbi tot sosul, dacă le-aș fi pus direct în sos(tips deprins de la Vlăduț, bucătarul de la Neața cu Răzvan și Dani)
- apa minerală am adăugat-o la găluște pentru a ieși mai pufoase, mai aerate.
- compoziția de găluște trebuie să fie mult mai groasă decât cea de clătite, iar lingura se umezește în apă rece, pentru a se desprinde ușor, compozitia de pe ea.
Pare migălos acest papricaș din carne de pui cu găluște din făină, dar în realitate nu este și merită preparat.
Să vă fie de folos!
2 comentarii
Minunate toate rețetele, felicitări…
Mulțumesc frumos! Mă bucur că vă plac!