Tort cu creme de ciocolată și jeleu de clementine

de Maria Udrea
13699 vizualizări
Tort cu creme de ciocolată și jeleu de clementine

Am combinat la acest tort cu creme de ciocolată și jeleu de clementine, mai multe gusturi, mai multe arome și a ieșit tare bun.

O notă aparte i-a dat jeleul de clementine, pe care data viitoare îl voi prepara în strat mai gros, pentru că merită.

Blat cu cacao, sirop cu aromă de rom, cremă de ciocolată amăruie cu o ușoară aromă de mentă, cremă de ciocolată albă, cu aromă de vanilie și jeleu de clementine, cam asta conține deliciosul meu tort.

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 ouă medii
  • 6 linguri apă rece(30 ml)
  • 150 g zahăr
  • 150 g făină
  • 20 g cacao
  • zeama de la 1/2 lămâie(1 linguriță)
  • un praf sare
  • În plus:
  • puțin ulei și zahăr pudră, pentru tapetat forma de copt
  • pentru sirop:
  • 450 ml apă
  • 40 g zahăr
  • 16 ml esență de rom
  • Pentru crema de ciocolată amăruie:
  • 200 g ciocolată amăruie(Bellarom)
  • 200 ml frișcă lichidă
  • 375 g mascarpone
  • 1 linguriță esență de mentă
  • un praf sare
  • Pentru crema de ciocolată albă:
  • 200 g ciocolată albă(Bellarom)
  • 150 ml fișcă lichidă
  • 375 g mascarpone
  • 2 fiole esență de vanilie(16 ml)
  • un praf sare
  • Pentru jeleul de clementine:
  • 250 suc de clementine(4 clementine mari)
  • 2 linguri amidon
  • 1 linguriță zeamă de lămâie
  • 2 clementine pentru decor

Porții: 16

Diametrul formei de copt: 24 cm

Mod de preparare pentru tort cu creme de ciocolată și jeleu de clementine

Rețeta blatului de tort cu cacao am prezentat-o aici.

Siropul îl preparăm prin fierberea apei cu zahărul, iar după ce se temperează ușor, adăugăm esența.

Preparare creme

Pentru crema de ciocolată amăruie, rupem ciocolata în bucăți mici și o topim în frișca lichidă încălzită, amestecând continuu, până la omogenizare.

Nu este necesar ca frișca să atingă punctul de fierbere, ci doar să fie încâlzită, cât să se topească ciocolata.

Procedăm la fel și cu crema de ciocolată albă.

Ciocolata albă devine mai fluidă decât cea neagră după topire, așa că reducem cantitatea de frișcă, pentru a nu ne ieși crema prea subțire.

Lăsăm cremele să se răcească bine, apoi le mixăm pe fiecare în parte, împreună cu mascarponele și câte un praf de sare, pentru accentuarea gustului.

Adăugăm la fiecare cremă și esența.

Asamblare tort cu creme de ciocolată și jeleu de clementine

Tăiem blatul de tort în trei părți, aproximativ egale.

Partea de jos, va veni deasupra tortului, pentru că de obicei este mai uniformă și putem orna tortul frumos.

Așezăm prima parte de blat pe platou și o însiropăm, apoi întindem 3/4 din crema de ciocolată amăruie.

Ne vom ajuta de pereții detașabili ai formei de tort, pe care îi vom strânge împrejurul tortului.

Însiropăm partea de mijloc a blatului de tort, pe care o așezăm deasupra cremei de ciocolată amăruie

Eu am așezat partea de blat peste baza formei de copt, am însiropat-o acolo și am răsturnat-o cu ușurință peste crema de ciocolată.

Întindem peste aceasta 3/4 din crema de ciocolată albă, apoi așezăm deasupra ultima parte de blat, însiropată.

La fel am procedat și cu aceasta, am așezat-o peste baza formei de tort și am însiropat-o, apoi am răsturnat-o peste crema albă, cu ajutorul bazei de la forma de tort.

Preparare jeleu de clementine

Stoarcem clementinele, fie cu storcătorul de citrice, fie cu ajutorul unui blender, apoi trecem sucul prin sită.

Adăugăm peste sucul rezultat: zahărul, amidonul și zeama de lămâie și fierbem compoziția rezultată, la foc mic, amestecând continuu cu o spatulă, până se îngroașă ca o budincă.

Lăsăm jeleul să se tempereze ușor, apoi îl întindem rapid, deasupra tortului.

Așezăm pe marginile tortului cu creme de ciocolată și jeleu de clementine, jumătăți de felii de clementine, apoi, după ce jeleul este complet răcit, decorăm tortul cu cremele oprite.

Dăm tortul cu creme de ciocolată și jeleu de clementine la rece, acoperit, până în momentul servirii.

Este pur și simplu delicios!

Dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.