Această rețetă de blat de tort cu cacao o prepar cel mai des când cremele folosite au altă culoare, adică sunt fără cacao sau ciocolată neagră.
Îmi place să am contrast la preparate, mai ales la deserturi.
Ca orice gospodină, am încercat și eu de-a lungul timpului, multe rețete de blaturi pentru tort, până am găsit-o pe cea optimă, care îmi reușește de fiecare dată.
Vedeți aici și rețeta de blat simplu de tort. Este un alt blat cu reușită sigură, pe care obișnuiesc să-l aromatizez fie cu lămâie, fie cu vanilie.
Mai găsiți pe blog și rețeta de blat de tort cu nucă. Acesta este preferatul familiei, pentru că adorăm foarte mult deserturile cu nucă.
Iar mai jos găsiți varianta mea de blat de tort cu cacao.
Ingrediente
- Pentru o formă de copt cu diametrul de 27 cm:
- 8 ouă medii
- 8 linguri apă rece(50 ml)
- 200 g zahăr
- 200 g făină
- 25 g cacao
- zeama de la 1/2 lămâie(1 linguriță)
- un praf sare
- În plus:
- puțin ulei și zahăr pudră, pentru tapetat forma de copt
Mod de preparare pentru blat de tort cu cacao
Pregătim ingredientele.
Preparare blat de tort cu cacao
Coacere blat de tort cu cacao
Dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.