Am denumit-o Prăjitura Moșului, pentru că am preparat-o în întâmpinarea lui Moș Nicolae și a fost atât de apreciată, încât o voi prepara și pentru întâmpinarea lui Moș Crăciun. 😀
Este o combinație reușită de blaturi, unul cu unt în compoziție, altul de bezea cu cacao, iar între ele am așezat pișcoturi, pentru un aspect mai plăcut, dar și gust deosebit.
Deasupra sunt două creme: una cu ciocolată neagră și cealaltă cu ciocolată albă.
Mai găsiți pe blog astfel de rețete de prăjituri cu pișcoturi în blat sau în creme:
Prăjitura cu pișcoturi încorporate în blat de cacao
Găsiți chiar și rețete de torturi. Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta ”Prăjitura Moșului”.
Ingrediente
- Blat cu unt:
- 2 ouă mari + 4 gălbenușuri
- 200 g unt(65%)
- 150 g zahăr
- 200 g făină
- coaja rasă de la o lămâie
- un praf sare
- 1 linguriță praf de copt
- 24 pișcoturi Savoiardi
- Blat de bezea cu cacao:
- 4 albușuri
- 100 g zahăr
- zeama de la 1/2 lămâie(1 lingură)
- 50 g făină
- 50 g cacao
- 50 g nucă măcinată fin
- un praf sare
- Sirop:
- 450 ml apă
- 50 g zahăr
- 3 fiole esență de lămâie(3×8 ml)
- Glazură de ciocolată neagră:
- 200 g ciocolată neagră(74%)
- 175 ml frișcă lichidă
- Crema de ciocolată albă:
- 200 g ciocolată albă
- 150 ml frișcă lichidă
- 250 g mascarpone
- Decor:
- figurine de ciocolată
Porții: 24
Timp total de preparare: 90 minute
Timp de coacere: 35 minute
Dimensiuni tavă: 23/36 cm
Mod de preparare pentru Prăjitura Moșului
Începem cu pregătirea compoziției pentru blatul prăjiturii, dar înainte de a amesteca ingredientele pornim cuptorul la 180 de grade Celsius.