Ardei iuți cu ceapă galbenă și roșie în oțet

de Maria Udrea
19850 vizualizări
Ardei iuți cu ceapă galbenă și roșie în oțet

Este prima dată când prepar ardei iuți cu ceapă galbenă și roșie în oțet și sunt tare încântată de cum au ieșit.

Am servit așa ceva la o prietenă și soțul meu a fost tare încântat de combinație, așa că am hotărât să încerc și eu rețeta.

În rețeta originală cantitățile se puneau în măsură de 1:1, adică 1 kg de ardei și 1 kg de ceapă, dar eu am redus ceapa, pentru că nu le place alor mei în cantitate mare, mie chiar îmi place, dar ei sunt majoritari. 😀

Ardei iuți cu ceapă galbenă și roșie în oțet

Ardei iuți cu ceapă galbenă și roșie în oțet

Este prima dată când prepar ardei iuți cu ceapă galbenă și roșie în oțet și… Muraturi Ardei iuți cu ceapă galbenă și roșie în oțet European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 4.5/5
( 2 vot(uri) )

Ingrediente

  • 700 g ardei iuți verzi
  • 150 g ardei bulgărești
  • 150 g ardei capia, roșii
  • 250 g ceapă galbenă
  • 250 g ceapă roșie
  • 500 ml oțet alb
  • 500 ml apă
  • 2 linguri sare pentru murături
  • 4 linguri zahăr
  • 1 lingură condimente pentru murături

Mod de preparare

Pregătire ingrediente pentru salata de ardei iuți cu ceapă galbenă și roșie în oțet

Alegem ardei multicolori și combinăm ceapa, pentru a avea varietate de gust și culoare, așa cum îi stă bine oricărui preparat.

Se spală bine ardeii  și se toacă în rondele, cei iuți și cei bulgărești, cu semințe cu tot, iar ardeii capia se toacă în cuburi mici.

Ceapa se toacă solzișori și se amestecă cu ardeii.

Pregătire soluție de oțet

Pentru soluția lichidă se amestecă oțetul cu apa și se pun pe foc împreună cu condimentele.

Când se atinge punctul de fierbere se adaugă sarea și zahărul, după gust.

Se lasă să fiarbă 1-2 minute, nu mai mult.

Amestecul de ardei iuți cu ceapă se îndeasă bine în borcanele sterilizate și se toarnă peste el soluția fierbinte.

Se înfiletează capacele, se acoperă borcanele cu o pătură și se lasă să se răcească lent, apoi se depozitează în cămară.

Este o salată de ardei iuți cu ceapă galbenă și roșie în oțet, plină de culoare și gust.

Nu este exagerat de picantă și se poate servi alături de ciorbe acre, sarmale și diverse mâncăruri.

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: