Pot să vă spun despre rețeta de mâncare de urzici frecate cu mălai că era preferata bunicii mele, de la ea am învățat-o și o repet în fiecare primăvară.
Rețeta se mai găsește și sub denumirea de Urzici muntenești și se prepară, îndeosebi, în zona de sud a țării.
Rețeta de urzici muntenești este foarte simplă, este ca o mămăligă cu urzici, proporția între mălai și urzici o alege fiecare, după gust.
Iar pe lângă mălai și urzici, mai avem nevoie de ceapă verde, usturoi și ulei.
Merge tare bine și cu usturoi verde, să fie în ton, însă eu nu am avut, așa că am pus 2 căței de usturoi, dar tot bună a ieșit.
Foarte gustoasă a fost și Rețeta de Supă cremă de urzici cu leurdă!
Ingrediente
- 1 kg urzici
- 150 gr mălai
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
- 1 legătură de ceapă verde
- 2 căței de usturoi
- sare, după gust
Mod de preparare pentru rețeta de mâncare de urzici frecate cu mălai
Următoarea rețetă cu urzici va fi Această Rețetă de urzici cu orez.