Tort cu iaurt și zmeură

de Maria Udrea
476 vizualizări
Tort cu iaurt și zmeură

În plin sezon al zmeurei coapte și aromate, merită să ne răsfățăm cu un tort cu iaurt și zmeură, gustos și răcoros.

Ne place zmeura în mod deosebit, mai mult decât căpșunile. Este mai aromată, mai delicată și dă o notă aparte deserturilor.

O rețetă de tort cu zmeură care a avut mare succes, este rețeta de tort Fantezie cu ciocolată și zmeură  pe care v-o recomand cu drag. Iar din categoria rețetelor de torturi simple, răcoroase și fără coacere, răcoroase vă recomand rețeta de tort cu mure și zmeură. Zmeura și murele s-au completat perfect în acest tort și ca gust, dar și ca aspect.

Rețetă de tort cu iaurt și zmeură

Rețeta de față face parte din colecția de rețete de la prietenii blogului. Ne-a trimis-o Maria Bichis, care ne încântă, adesea, cu măiestria ei în arta culinară.  Îi mulțumim pe această cale pentru că ne este prieten fidel și  împărtășește cu noi din rețetele pe care le prepară celor dragi. Și îi mai mulțumim că ne urmărește și testează deseori rețete de pe blog, apoi le împărtășește și cu alții.

Tortul nu este greu de realizat, este delicios, răcoros și aspectuos. Are la bază un blat de tort clasic, un blat de pandișpan. Peste acesta o delicioasă cremă de iaurt cu frișcă și multă zmeură acoperită de jeleu.

Iar dacă nu doriți să deschideți cuptoarele pentru a coace blatul, puteți folosi pișcoturi.

Torturile fără coacere, cu pișcoturi și creme răcoroase sunt la mare căutare, mai ales, vara.  Sunt mai simple și mai rapid de preparat, dar și gustoase și aspectuoase. Găsiți pe blog mai multe rețete de torturi cu pișcoturi de unde vă puteți inspira.

Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Tort cu iaurt și zmeură

Tort cu iaurt și zmeură

În plin sezon al zmeurei coapte și aromate, merită să ne răsfățăm cu un tort… Torturi Tort cu iaurt și zmeură European Printează
Porții: 16 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 2 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Pentru blat cu diametrul de 26 cm:
  • 3 ouă
  • 80 gr zahăr
  • 1 păstaie de vanilie
  • 120 gr făină
  • 15 gr amidon
  • 5 gr praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Pentru crema de iaurt:
  • 500 gr iaurt
  • 7 foi de gelatină
  • 150 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • 300 ml frișcă
  • coaja de la o lămâie
  • 1 praf de sare
  • Pentru jeleu de zmeură:
  • 250 gr zmeură
  • 750 ml sirop sau suc de zmeură
  • 3 plicuri tort gelee roșu

MOD DE PREPARARE

Pentru prepararea blatului, nu este nevoie să se separe albușurile de gălbenușuri pentru că nu se dorește un blat foarte înalt. Se pornește cuptorul la 180 de grade.

Se bat cele trei ouă cu un praf de sare și zahărul, până se topește zahărul și rezultă o compoziție spumoasă. Se adaugă vanilia, apoi făina amestecată cu amidonul și praful de copt. Se omogenizează compoziția și se întinde uniform în forma de copt tapetată cu hârtie. Se coace blatul de tort pentru 20-25 de minute la 180 de grade.

Între timp, se prepară crema de iaurt cu frișcă. Se mixează iaurtul cu zahărul pudră până acesta se topește. Se hidratează foile de gelatină în apă, apoi se scurg, se diluează pe baie de aburi și se amestecă cu puțin iaurt. Frișca se bate până devine fermă. Se amestecă iaurtul cu gelatina și frișca, se adaugă și coajă de lămâie răzuită fin, dar și un praf de sare. Se omogenizează bine crema de iaurt și se întinde peste blatul de tort.  Se dă tortul la rece pentru câteva ore, pentru a se întări crema.

După ce crema este fermă, deasupra ei se așază zmeura cu vârful în sus. Se diluează pulberea de tort geleee în sirop, se amestecă bine și se fierbe timp de 1 minut. Se mai lasă 1 minut să se tempereze și se întinde uniform peste zmeură.

Din nou se dă tortul la rece până când jeleul devine ferm și se poate secționa frumos tortul.

Spor și poftă bună!

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: