Pască cu aluat de albușuri cu ciocolată

de Maria Udrea
341 vizualizări
Pască cu aluat de albușuri cu ciocolată pe un platou roșu, alături de un bol cu ouă roșii, un cozonac secționat și un buchet de flori

Pentru că mi-au rămas 3 albușuri de la maioneză, am preparat o rețetă de pască cu aluat de albușuri cu ciocolată. Foarte gustoasă a ieșit pasca cu așa combinație de ingrediente.

Și nu este singura pască pe care am preparat-o pentru masa de Paște. Am mai preparat o minunată rețetă de pască zebră fără aluat.

Ca și rețetă de cozonac, am optat de data aceasta pentru rețeta de cozonac cu umplutură mixtă și mac.

Iar ouăle le-am vopsit cu foi de ceapă, dar fără decorul cu frunzulițe – vedeți aici metoda!

Pasca și cozonacul sunt nelipsite de pe masa de Paște, indiferent ce rețete de deserturi mai alegem să preparăm. Îmi place să testez rețete diferite de pască, dar și de cozonac. De data aceasta nu am mai preparat și pasca tradițională cu aluat de cozonac pentru că am vrut ceva nou. Și bine am făcut pentru că putem servi pasca alături de o felie de cozonac și am rezolvat problema.

Cum se prepară rețeta de pască cu aluat de albușuri cu ciocolată

Ca și compoziție de brânză am optat pentru amestecul de mascarpone cu brânză proaspătă de vaci. Mi-a plăcut cremozitatea combinației dintre cele două tipuri de brânză. Am adăugat și stafide trase în ciocolată și tare bună a ieșit compoziția.

Și după cum am spus mai sus, am preparat un aluat din albușuri cu ciocolată ca la rețeta de negresă din albușuri cu nuci. Am copt mai întâi blatul pentru 10 minute, apoi am adăugat compoziția de brânză. Și am format deasupra semnul crucii, tot din aluatul de albușuri cu ciocolată.

A ieșit minunată, cremoasă și foarte aromată! Am adăugat arome din belșug: coajă de lămâie și de portocale, vanilie și rom la blatul de negresă.

Mai găsiți pe blog și alte rețete de pască și mai simple, dar și cu aluat de cozonac în secțiunea ”Dulciuri / Cozonac și pască”.

Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de pască cu aluat de albușuri cu ciocolată.

Pască cu aluat de albușuri cu ciocolată pe un platou roșu, alături de un bol cu ouă roșii, un cozonac secționat și un buchet de flori

Pască cu aluat de albușuri cu ciocolată

Pentru că mi-au rămas 3 albușuri de la maioneză, am preparat o rețetă de pască… Cozonac și Pască Pască cu aluat de albușuri cu ciocolată European Printează
Porții: 16 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 3 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Pentru blat în formă de 28 cm:
  • 3 albușuri
  • 100 gr zahăr
  • 100 gr ciocolată amăruie
  • 100 gr unt cu 82 % grăsime
  • 25 ml lapte
  • 50 gr nucă măcinată
  • 50 gr făină
  • 1 vârf de cuțit cu sare
  • 1 linguriță de esență de rom
  • 1/2 linguriță cu praf de copt
  • puțin ulei și făină pentru forma de copt
  • Pentru cremă:
  • 550 gr brânză proaspătă, de vaci
  • 500 gr mascarpone
  • 250 gr zahăr pudră, cu aromă de vanilie
  • 1/4 linguriță cu sare
  • 5 ouă de mărime medie
  • 100 gr smântână de consum cu 20% grăsime
  • 150 gr făină
  • 100 gr griș
  • coaja de la o lămâie
  • coaja de la o portocală
  • 200 gr stafide în ciocolată

MOD DE PREPARARE

Începem cu prepararea blatului de albușuri cu ciocolată.

Pornim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Topim ciocolata ruptă, într-un vas, pe foc, amestecată cu laptele si untul. Omogenizăm compoziția și o lăsăm să se tempereze.

Presărăm sarea peste albușurile lăsate la temperatura camerei pentru 15-20 de minute. Le mixăm până când devin cristaline. Adăugăm treptat zahărul și mixăm energic până când obținem o bezea fermă. Adăugăm peste bezea compoziția de ciocolată ușor călduță și esența de rom. Omogenizăm compoziția, apoi îndepărtăm mixerul și folosim o spatulă. Încorporăm ușor nuca măcinată, amestecând cu spatula de jos în sus. Încorporăm și făina amestecată cu praful de copt, amestecând la fel de ușor.

Tapetăm baza formei de copt cu hârtie iar inelul circular îl ungem cu ulei și presărăm făină.

Oprim 4 linguri de compoziție, iar restul o întindem în forma de copt. O dăm la cuptor pentru 12 minute, atât cât să formeze crustă la suprafață.

Pregătim între timp compoziția de brânză pentru pască cu aluat de albușuri cu ciocolată.

Scurgem brânza proaspătă de vaci, apoi o amestecăm cu mascarponele, zahărul și smântâna. Introducem mixerul și amestecăm bine ingredientele până la omogenizare. Adăugăm sarea, toate aromele și încorporăm ouăle, unul câte unul. Apoi adăugăm grișul, făina și stafidele în ciocolată.

Scoatem tava cu blatul din cuptor și întindem compoziția de brânză peste blat.

Cu o lingură creăm formă de cruce la mijloc și punem acolo compoziția de albușuri cu ciocolată oprită.

Dăm din nou tava la cuptor și coacem minunata pască cu blat de albușuri cu ciocolată pentru 45-50 de minute, tot la 180 de grade.

Lăsăm pasca să se răcească bine înainte de a o secționa. Este cremoasă, foarte aromată, iar stafidele în ciocolată au înnobilat-o.

Să vă fie de folos!

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: