Mușchiuleț de porc umplut cu ciuperci

de Maria Udrea
4593 vizualizări
Porții de mușchiuleț de porc umplut cu ciuperci pe un platou de lemn, alături de tava cu doi mușchiuleți nesecționați și un ștergar rustic

Pentru că ne plac în mod deosebit ciupercile, dar ne place și friptura de porc, am preparat pentru masa de Crăciun o rețetă de mușchiuleț de porc umplut cu ciuperci.

Mușchiulețul umplut se poate încadra perfect pe platoul cu fripturi. Ar fi, de fapt, doi în unu: și friptură și garnitură. Dar merge de minune și pe un platou cu aperitive, feliat subțire și așezat frumos printre alte preparate.

Tot din mușchiuleț de porc mai găsiți pe blog o rețetă foarte apreciată atunci când este preparată: Mușchiuleț de porc împletit cu bacon.

Iar dacă nu doriți o rețetă cu carne de porc, vă recomand rețeta de ruladă de pui în bacon afumat. Chiar dacă pieptul de pui este învelit în felii subțiri de bacon, le puteți îndepărta, sau, pur și simplu nu le puneți. Înfășurați pieptul de pui cu sfoară de bucătărie.

Cum se prepară rețeta de mușchiuleț de porc umplut cu ciuperci

Pentru rețeta de față fasonăm mușchiulețul de porc într-o bucată mai subțire. Batem carnea foarte ușor cu ciocanul de șnițele, peste o folie, pentru a nu strivi fibrele.

Ciupercile le preparăm la tigaie cu usturoi și ceapă, apoi le lăsăm să se răcească. Adăugăm verdeață și ceva cașcaval afumat sau mozzarella. Nu punem mult, doar atât cât să unească ingredientele din interior și să se poată felia frumos mușchiulețul.

Înfășurat apoi în felii subțiri de bacon își va păstra forma în timpul preparării.

Porții de mușchiuleț de porc umplut cu ciuperci pe un platou de lemn, alături de tava cu doi mușchiuleți nesecționați și un ștergar rustic

Dacă mai doriți și alte idei de preparare a fripturii, sau a altor preparate cu carne, găsiți pe blog mai multe rețete de unde vă puteți inspira. Le descoperiți în secțiunea ”Rețete cu carne”.

Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de mușchiuleț de porc umplut cu ciuperci.

Porții de mușchiuleț de porc umplut cu ciuperci pe un platou de lemn, alături de tava cu doi mușchiuleți nesecționați și un ștergar rustic

Mușchiuleț de porc umplut cu ciuperci

Printează
Porții: 30 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 4 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 3 buc. mușchiuleț de porc
  • sare, piper și boia de ardei afumată
  • 400 gr bacon feliat subțire
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • Pentru umplutură:
  • 500 gr ciuperci champignon, brune
  • 1 ceapă roșie
  • 3 căței de usturoi
  • 2-3 linguri de ulei
  • sare și piper
  • 1/2 legătură de pătrunjel verde
  • 50 gr cașcaval afumat

 

MOD DE PREPARARE

Începem cu pregătirea mușchiuleților de porc. Secționăm mușchiuleții cât mai subțire, așa încât să obținem câte o foaie de carne mai mare din fiecare. Așezăm folie peste fiecare bucată de carne și o presăm ușor cu ciocanul de șnițele, sau cu un tocător. Apoi condimentăm foile de carne cu sare, piper și boia de ardei dulce și afumată, sau simplă. Le lăsăm la rece acoperite cu folie până când pregătim ciupercile.

Ciupercile le clătim cu apă rece pe deasupra pălăriilor și le ștergem bine. În interior le ștergem ușor cu prosoape de hârtie umezite. Apoi le feliem mai mărunt, împreună cu codițele curățate.

Punem ciupercile în tigaia încinsă cu ulei și adăugăm o ceapă roșie tocată mărunt și 2 căței de usturoi tocați rondele. preparăm ciupercile până când se pătrund bine și se evaporă lichidul format. Spre final de preparare adăugăm peste ele sare și piper. Apoi le vom lăsa la răcit într-o sită, pentru a se scurge.

Colaj de poze cu pașii de pregătire a cărnii și a umpluturii de ciuperci

După răcire adăugăm cașcavalul răzuit, un cățel de usturoi, de asemeni răzuit și pătrunjelul verde, tocat. Cu acest amestec umplem foile de mușchiuleț pe care le rulăm apoi și le împachetăm în felii subțiri de bacon. Eu am împachetat doar doi mușchiuleți, pe al treilea l-am lăsat simplu, dar l-am prins cu scobitori pentru a nu se desface. Prindem cu scobitori și capetele ruladelor din mușchiuleț de porc umplut cu ciuperci.

Le așezăm într-o tavă de cuptor și punem ulei la baza ei. Acoperim tava cu hârtie de copt pentru a nu se rumeni prea rapid mușchiuleții de porc și o punem în cuptor pe raftul de la mijloc.

Preparăm mușchiuleții umpluți pentru o oră și 15-20 de minute, la 175 de grade Celsius. După o oră, scoatem tava și scurgem lichidul din ea. Lăsăm mușchiuleții să se rumenească mai bine în lichid puțin. Îi mai întoarcem de pe o parte pe cealaltă, pentru o rumenire uniformă.

Colaj de poze cu pașii de formare și preparare a mușchiuleților de porc umpluți cu ciuperci

Feliem mușchiuleții după ce se mai temperează.

Porții de mușchiuleț de porc umplut cu ciuperci pe un platou de lemn, alături de tava cu doi mușchiuleți nesecționați Porții de mușchiuleț de porc umplut cu ciuperci pe un platou de lemn, alături de tava cu doi mușchiuleți nesecționați și un ștergar rustic

Este foarte gustoasă friptura din mușchiuleț de porc umplut cu ciuperci, vă recomand cu încredere rețeta.

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.