Foarte mare succes a avut aceasta reteta de muschiulet de porc impletit cu bacon. S-a cerut rapid repetata, la un interval scurt de timp.
Am cumparat niste muschiulet de porc din piata si m-am gandit sa-l prepar altfel decat sub forma de friptura clasica. Asa ca l-am impletit frumos si l-am impanat cu felii subtiri de bacon si mult usturoi.
Muschiuletul astfel preparat a cucerit atat prin gust, dar si prin aspect. Preparati si voi reteta pentru a-i cuceri pe cei dragi cu o friptura reusita.
Reteta nu necesita nici multe ingrediente si nici tehnici de preparare complexe. Impletirea bucatilor de carne este o metoda simpla. Oricine stie sa impleteasca in trei, asa cum se impletesc si aluaturile.
Iar pe langa reteta de friptira din muschiulet de porc, va mai recomand de pe blog si reteta de pulpa de porc umpluta cu carne tocata. Merita preparate amandoua pentru o masa de sarbatoare. Au gusturi si aspecte diferite, asa ca veti avea diversitate pe platoul cu fripturi.
Si tot din aceeasi categorie de retete cu carne de porc, mai puteti incerca de pe blog si reteta de friptura de porc marinata in bere neagra. Berea este un ingredient foarte des folosit pentru fragezirea carnurilor. O folosim si noi destul de des. Pe langa fragezire, ofera carnurilor si gust deosebit, pentru ca aromele condimentelor patrund bine in carne, datorita procesului de fragezire.
Dar mai gasiti pe blog si alte retete de friptura din toate tipurile de carne, de unde va puteti inspira. Tastati cuvantul ”friptura” in caseta de cautare si le veti descoperi.
Iar daca regasiti gustul vostru in retetele de pe blog, le mai puteti urmari si pe pagina de Facebook.
Va astept cu surprize culinare si pe Instagram si pe Pinterest sau pe Twitter
Mai jos aveti lista de ingrediente si modul de preparare pas cu pas pentru reteta de muschiulet de porc impletit cu bacon.
Ingrediente
- 3 buc muschi de porc(900 gr)
- 150 gr bacon
- 1-2 capatani de usturoi
- condimente: piper,cimbru,busuioc, boia de ardei iute
- sare
- 200 ml ulei
- 50 ml apa
- 200 ml vin rosu
- 150 gr ketchup dulce
Mod de preparare muschiulet de porc impletit cu bacon
Pentru a impleti frumos muschiuletii de porc, ii sectionam in trei, pe lungime, dar le lasam cate un capat intreg. Apoi intepam din loc in loc cele trei fasii obtinute de la fiecare muschiulet, pentru fragezire.
Din condimente, putin ulei si sare, facem un sos cu care ungem fiecare felie de muschiulet.
Feliem baconul cat de subtire putem, iar usturoiul il curatam si il taiem marunt.
Lasam si cativa graunti de usturoi in coaja si ii adaugam in tava, printre carne.
Impletim cele trei bucati de muschiulet si asezam printre impletituri felii de sunculita si bucati de usturoi.
Punem ulei si apa intr-o tava, asezam muschiuletul de porc si dam la cuptor la 200 de a grade pentru 50 de minute.
Din cand in cand intoarcem muschiuletul de porc de pe o parte pe alta si il stropim cu vin.
Cu 5 minute inainte de stigerea cuptorului am uns feliile de muschiulet cu putin ketchup dulce.
Iese foarte fraged si gustos!
6 comentarii
Minunat ti-a iesit! O zi frumoasa!
Multumesc, mult! Aprecierea ta conteaza mult pentru mine!
O zi frumoasa si tie!
Da! Asta e demential, arata de revista si e bun de nu se poate.
Meri, eu sunt Lia daca nu m-ai identificat:) …ti-am scris si azi-dimineata. deci ma abonasem dar n-am primit retetele astea noi pe care le stiu din bucataras dar imi place sa comentez si pe aici cand am timp. M-am abonat acum din nou si nu a zis ca sunt deja abonata cum ar fi normal. Sa vedem ce face de acum incolo, poate functioneaza.
Multumesc, Lia, nu stiu inca ce si cum, de ce nu primesti, sau ce ar trebui sa fac, crede-ma mi-am prins urechile pe aici, ca nu prea stiu cum sa le fac, dar le dau eu de cap intr-un final 🙂
Grozava idee de a gati muschiuletul, felicitari! Arata extraordinar, demn de o masa festiva 🙂
Multumesc, Simona! Te pup.