Tort cu căpșuni și piersici din compot

de Maria Udrea
2643 vizualizări
Tort cu căpșuni și piersici din compot decorat cu frișcă, ornamente colorate de zahăr și căpșuni proaspete

Continuăm seria rețetelor de deserturi cu căpșuni cu o minunată rețetă de tort cu căpșuni și piersici din compot. Rețeta este preparată de Andra, nepoata mea, iar aprecierile au fost maxime.

Combinația dintre căpșuni și piersici este perfectă și din punct de vedere al gusturilor și aromelor, dar și al culorilor. Secțiunea tortului arată spectaculos.

Ne plac torturile cu combinații interesante de creme. Combinăm creme din mai multe feluri de fructe, dar combinăm cremele de fructe și cu creme de ciocolată sau alte creme.

Un exemplu îl puteți descoperi pe blog la rețeta de tort cu pișcoturi și creme de ciocolată și ananas. Am combinat cremele de ciocolată neagră și albă cu o cremă ușor acrișoară de ananas, obținând trei gusturi deosebite.

Iar din categoria torturilor cu piersici din compot mai găsiți pe blog o rețetă de tort in pătrățele cu nucă si piersici. Este un tort cu blat de cacao și nucă, cu piersici din compot și cremă de vanilie cu mascarpone.

Cum preparăm rețeta de tort cu căpșuni și piersici din compot

Tortul din rețeta actuală face parte din categoria torturilor rapide, fără coacere. Folosim pișcoturi la bază pe care le însiropăm ușor cu siropul de la compotul de piersici. Crema de căpșuni ca și cea de piersici se prepară cu frișcă și puțină gelatină. Putem înlocui piersicile și cu caise, important este să obținem gustul care ne place și textura optimă.

Tort cu căpșuni și piersici din compot decorat cu frișcă, ornamente colorate de zahăr și căpșuni proaspete Tort cu căpșuni și compot de piersici secționat

Un alt exemplu de tort cu fructe și fără coacere de pe blog îl puteți descoperi la rețeta de tort de biscuiți cu cremă caramel și jeleu de piersici.

Dar mai sunt și alte rețete de torturi pe blog de unde o puteți alege pe cea care vă place. Le descoperiți în secțiunea Dulciuri/Torturi.

Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram sau pe Twitter.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de tort cu căpșuni și piersici din compot.

Tort cu căpșuni și piersici din compot decorat cu frișcă, ornamente colorate de zahăr și căpșuni proaspete

Tort cu căpșuni și piersici din compot

Printează
Porții: 10-12 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 18 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 400 gr pișcoturi Savoiardi
  • 820 gr compot de piersici decojite
  • 300 gr căpșuni + 3 linguri zahăr
  • 10 gr gelatină granulată
  • 100 ml apă rece
  • 700 ml frișcă lichidă
  • 18 căpșuni pentru decor
  • ornamente de zahăr colorate pentru decor.

MOD DE PREPARARE

Începem cu pregătirea căpșunilor care necesită un timp de fierbere înainte de a fi transformate în cremă.

Spălăm căpșunile, le curățăm și le tocăm mai mărunt, apoi le punem într-o crăticioară cu 3 linguri de zahăr. Zahărul se adaugă după gustul fiecăruia. Fierbem căpșunile până când sunt bine pătrunse și se pot transforma într-un piure delicios. Le dăm deoparte și le lăsăm să se răcească.

Între timp, batem 200 ml din frișca lichidă până capătă fermitate. Dacă nu este îndulcită, adăugăm zahăr pudră, după gust, dar în funcție și de dulceața căpșunilor și a piersicilor.

Hidratăm 5 gr de gelatină în 50 ml de apă rece. O diluăm pe baie de aburi și o lăsăm să se tempereze bine. Apoi amestecăm frișca cu gelatina și piureul de căpșuni.

Pentru a prepara crema de piersici scurgem piersicile din sirop și oprim 2-3 bucăți pe care le tăiem în felii. Restul bucăților de piersici le transformăm în piure.

Hidratăm 5 gr de gelatină în 50 ml de apă, apoi o dizolvăm pe baie de aburi și o lăsăm să se tempereze.  Mixăm 200 ml de frișcă până când capătă consistență și o amestecăm cu gelatina temperată și cu piureul de piersici.

Pentru a monta deliciosul tort cu căpșuni și piersici din compot, punem folie într-o tavă clasică de chec. Trecem pișcoturile prin siropul de la compot și îmbrăcăm cu ele lateralele formei de chec.

La baza formei așezăm frumos feliile de piersici. Apoi întindem peste ele crema de piersici. Așezăm peste aceasta pișcoturi trecute prin sirop și peste ele întindem crema de căpșuni. Acoperim crema cu un rând de pișcoturi însiropate și punem tortul la rece pentru 3-4 ore, sau până când textura cremelor devine fermă.

Răsturnăm tortul pe un platou, îl decorăm cu restul de frișcă bătută și aplicăm peste el ornamentele multicolore din zahăr. Deasupra îl decorăm cu căpșuni întregi.

Colaj de poze cu pașii de preparare ai tortului cu căpșuni și compot de piersici Tort cu căpșuni și piersici din compot decorat cu frișcă, ornamente colorate de zahăr și căpșuni proaspete

Este delicios și aspectuos un astfel de tort cu căpșuni și piersici din compot.

Tort cu căpșuni și piersici din compot decorat cu frișcă, ornamente colorate de zahăr și căpșuni proaspete Tort cu căpșuni și compot de piersici secționat

Mulțumim Andra, încă odată, pentru rețetele împărtășite cu noi!

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.