Clătite de dovlecel cu mozzarella și șuncă presată

de Maria Udrea
3170 vizualizări
Clătite de dovlecel cu mozzarella și șuncă presată pe o farfurie neagră, două clătite rulate, alături de două roșii mari și un cuțit

De cum apar dovleceii de grădină, nu este zi în care să nu-i avem incluși în diferite preparate culinare. De data aceasta am preparat o rețetă de clătite de dovlecel cu mozzarella și șuncă presată. Foarte gustoasă a ieșit combinația de ingrediente! Nu a mai fost nevoie să le umplem cu nimic pentru a le consuma. Sunt gustoase, mai ales ușor calde, dar merg și reci, pentru că rămân moi.

Am mai prezentat anterior o rețetă de clătite aperitiv  asemănătoare ca ingrediente. Însă mozzarella și șunca presată au constituit atunci umplutura clătitelor. Compoziția de clătite a fost preparată cu dovlecel și brânză.

Iar cea mai apreciată rețetă de clătite aperitiv de pe blog a fost, până acum, rețeta de clătite aperitiv cu dovlecel și brânză. Acestea au fost preparate la panini maker dintr-o compoziție groasă ca de pancakes.

Cum preparăm rețeta de clătite de dovlecel cu mozzarella și șuncă presată

Pentru rețeta clătitelor de azi dăm toate ingredientele principale pe răzătoarea mare, apoi le amestecăm cu un aluat clasic de clătite. Nu lipsește nici mărarul verde, care face echipă bună cu dovlecelul.

Clătitele nu necesită umplere, sunt gustoase simple, pentru că au un conținut bogat de ingrediente și de condimente.

Am preparat aceste clătite și la tigaie, dar și la panini maker. Adevărul este că e mult mai comod să le preparăm la aparatul de sandvișuri pentru că nu mai necesită întoarcere de pe o parte pe cealaltă.

Clătite de dovlecel cu mozzarella și șuncă presată pe o farfurie neagră, două clătite rulate, alături de o roșie feliată și o roșie întreagă Clătite de dovlecel cu mozzarella și șuncă presată pe o farfurie neagră, o clătită rulată și alta ruptă, alături de o roșie feliată și o roșie întreagă

Găsiți pe blog mai multe rețete de clătite aperitiv de unde vă puteți inspira.

Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram sau pe Twitter.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de clătite de dovlecel cu mozzarella și șuncă presată.

Clătite de dovlecel cu mozzarella și șuncă presată pe o farfurie neagră, două clătite rulate, alături de două roșii mari și un cuțit

Clătite de dovlecel cu mozzarella și șuncă presată

De cum apar dovleceii de grădină, nu este zi în care să nu-i avem incluși… Aperitive Clătite de dovlecel cu mozzarella și șuncă presată European Printează
Porții: 12 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 9 vot(uri) )

INGREDIENTE

 • 750 gr dovlecel răzuit
 • 200 gr mozzarella răzuită
 • 200 gr șuncă presată
 • 200 gr iaurt grecesc
 • 2 ouă mari
 • 1 legătură de mărar verde
 • sare și piper după gust
 • 1/2 linguriță cu pudră de nucșoară
 • 1 vârf de linguriță cu pudră de ghimbir
 • 250 gr făină
 • 7 gr praf de copt
 • puțin ulei pentru uns.

MOD DE PREPARARE

Predominant la aceste clătite va fi dovlecelul pentru că el este vedeta.

Și pentru că am folosit dovlecel de grădină puțin mai matur, i-am îndepărtat coaja.

Dăm dovlecelul pe răzătoarea mare, îl punem într-un bol și presărăm sare. Amestecăm răzătura de dovlecel cu sarea și o lăsăm 10-12 minute să se deshidrateze ușor. Apoi stoarcem dovlecelul răzuit în mâini și îl punem în alt bol. Adăugăm mozarella răzuită și șunca presată, de asemeni, răzuită.

Colaj de poze cu pașii de pregătire a ingredientelor pentru clătite

În alt bol amestecăm ouăle și adăugăm iaurtul. Apoi adăugăm făina și condimentele și omogenizăm aluatul. Nu adăugăm toată făina de la început pentru că nu vom ști cu exactitate câtă este necesară. Eu am adăugat 200 gr de făină pe care am amestecat-o cu praful de copt, apoi cu ouăle. Restul de făină am adăugat-o la final, când am potrivit consistența aluatului.

Peste ingredientele răzuite adăugăm aluatul de ouă cu iaurt și făină și le amestecăm. Adăugăm și mărarul tocat mărunt. Apoi potrivim consistența aluatului adăugând treptat făină cât ar mai fi necesară pentru ca aluatul să nu fie unul cursiv. Aluatul va fi ceva mai consistent, aproape ca și cel de clătite americane.

Colaj de poze cu pașii de pregătire a compoziției pentru clătite

Apoi coacem clătitele în tigaia unsă ușor cu ulei, sau în aparatul de sandvișuri.  Le coacem până când se rumenesc mai bine la exterior. Cât de groasă punem compoziția în tigaie, rămâne la latitudinea fiecăruia. Puteți încerca punând mai întâi un polonic de aluat. Apoi dacă le doriți mai groase, la clătitele următoare mai adăugați.

Este important să ungeți ușor tigaia cel puțin la primele 2-3 clătite, pentru a nu se lipi.

Colaj de poze cu pașii de preparare ai clătitelor de dovlecel

Serviți-le după preferințe, simple sau umplute, calde sau reci. Le puteți umple cu o cremă de brânză, cu diferite salate aperitiv, etc.

Clătite de dovlecel cu mozzarella și șuncă presată pe o farfurie neagră, două clătite rulate, alături de două roșii mari și un cuțit Clătite de dovlecel cu mozzarella și șuncă presată pe o farfurie neagră, o clătită rulată și alta ruptă, alături de o roșie feliată și o roșie întreagă

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.