18
Nu puteam să nu prepar pentru sărbătorile pascale și o rețetă de drob, dar am optat pentru rețeta de mini drob de ciuperci cu pui.
Mi s-a părut mai special să prepar drobul direct porționat, iar o parte din porții le-am îmbrăcat și în felii subțiri de bacon.
Chiar a ieșit mai de efect așa, fiecare având porția lui.
Mai găsiți pe blog și Rețeta Drob de pui în aluat de foietaj
Vă mai recomand și Rețeta Drob de pui cu ouă fierte
Ingrediente
- Pentru 8 porții:
- 350 gr carne de pui tocată(pulpe dezosate și piept)
- 250 gr ficat de pui
- 750 gr ciuperci conservate
- 1 lingură dulceață de ardei iuți
- 1 morcov
- 1 legătură de ceapă verde
- 1 legătură de leurdă
- 1 legătură de pătrunjel verde
- sare și piper
- 1/2 linguriță de cimbru uscat
- 1/2 linguriță de boia de ardei afumată
- 2 linguri de ulei
- 3 ouă
- 300 gr bacon afumat, feliat subțire
Mod de preparare pentru mini drob de ciuperci cu pui
Mai întâi scurgem bine ciupercile și le tocăm mărunt.
Punem uleiul la încins și călim partea albă de la firele de ceapă, împreună cu morcovul, tocate mărunt. Apoi adăugăm carnea tocată.
Ficatul de pui îl curățăm și îl fierbem doar până se pătrunde ușor. Îl scurgem și îl tocăm mărunt, la cuțit.
Când carnea este bine pătrunsă, adăugăm ciupercile, dulceața de ardei și ficatul de pui și le mai amestecăm pe foc 7-8 minute.
Le asezonăm cu sare, piper și cimbru, apoi le lăsăm să se răcească.
Spălăm bine verdețurile, apoi le tocăm mărunt.
Le adăugăm peste mixul de carne și ciuperci.
Adăugăm și ouăle și boiaua de ardei și omogenizăm compoziția.
Pregătim niște forme de brioșe mai încăpătoare, pe care le ungem cu puțin ulei.
Din feliile de bacon realizăm un grilaj pe care îl introducem în formele de brioșe( a se vedea pozele!).
Umplem formele de brioșe cu compoziția pentru drob.
Acoperim compoziția cu marginile de la grilajul de bacon, acolo unde îl folosim.
Pe celelalte le lăsăm simple, pentru a avea aspect diferit.
Coacem mini drobul de ciuperci cu pui pentru 30-35 de minute la 180 de grade, sau până când baconul este bine rumenit, iar cele simple formează crustă la suprafață.
Scoatem mini drobul din forme când este bine răcit.
Este gustos și chiar de efect pe platoul cu aperitive.
Puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.