O nebunie-n farfurie, aceasta bagheta crocanta cu usturoi copt si branza fondue!
Pur si simplu iti lingi degetele de placere, chiar daca nu suna prea elegant expresia. 🙂
Ingrediente
- 1 cutie branza fondue emmentaler
- 2 bagete de paine alba
- 2 capatani de usturoi
- 1 linguraulei
- piper
- oregano
- boia dulce
- sare
Mod de preparare bagheta crocanta cu usturoi copt si branza fondue
Pregatim branza fondue
Usturoiul l-am crestat la capat si l-am asezat intr-o forma de tarta.
Uleiul l-am amestecat cu condimentele si l-am pus peste usturoi.
Am desfacut vasul ceramic in care este branza, iar folia protectoare am asezat-o peste usturoi sa ajute la coacerea acestuia in acelasi timp cu branza.
Apoi am asezat intr-o tava forma de tarta cu usturoi si vasul ceramic cu branza si am dat tava la cuptor pentru 2o minute la 180 grade.
Formam si coacem bagheta crocanta cu usturoi copt si branza fondue
Am crestat franzelele sub forma de felii, pastrand baza netaiata.
Le-am introdus in cuptor, langa branza fondue, cu 10 minute inainte de expirarea timpului.
Dupa ce am scos totul din cuptor, am curatat usturoiul copt si am introdus grauntii printre crestaturile franzelelor.
Apoi am intins branza peste franzele si ne-am rasfatat cu asa delicioase gustari.
Gasiti pe blog mai multe retete de gustari simple si usoare in sectiunea Aperitive, de unde va puteti inspira.
Iar daca regasiti gustul vostru in retetele de pe blog, le mai puteti urmari si pe pagina de Facebook.
Va astept cu surprize culinare si pe Instagram si pe Pinterest sau pe Twitter.
4 comentarii
eu tot nu m-am hotarat cum sa o prepar, ma tot uit ca sa nu expire
Didi, intra pe bucataras la Rocsi si vezi ca ea a facut-o sub forma de placinta la tigaie 🙂 Data viitoare cand achizitionez, asa am sa o prepar si eu.
asta da, arata foarte bine 😉
Multumesc, Refinder! 🙂