Bagheta crocanta cu usturoi copt si branza fondue

de Maria Udrea
4 comentarii
Bagheta crocanta cu usturoi copt si branza fondue

O nebunie-n farfurie, aceasta bagheta crocanta cu usturoi copt si branza fondue!

Pur si simplu iti lingi degetele de placere, chiar daca nu suna prea elegant expresia. 🙂

Ingrediente

  • 1 cutie branza fondue emmentaler
  • 2 bagete de paine alba
  • 2 capatani de usturoi
  • 1 linguraulei
  • piper
  • oregano
  • boia dulce
  • sare

Mod de preparare bagheta crocanta cu usturoi copt si branza fondue

Pregatim branza fondue

Usturoiul l-am crestat la capat si l-am asezat intr-o forma de tarta.
Uleiul l-am amestecat cu condimentele si l-am pus peste usturoi.

Am desfacut vasul ceramic in care este branza, iar folia protectoare am asezat-o peste usturoi sa ajute la coacerea acestuia in acelasi timp cu branza.

Apoi am asezat intr-o tava forma de tarta cu usturoi si vasul ceramic cu branza si am dat tava la cuptor pentru 2o minute la 180 grade.

Formam si coacem bagheta crocanta cu usturoi copt si branza fondue

Am crestat franzelele sub forma de felii, pastrand baza netaiata.

Le-am introdus in cuptor, langa branza fondue, cu 10 minute inainte de expirarea timpului.

Dupa ce am scos totul din cuptor, am curatat usturoiul copt si am introdus grauntii printre crestaturile franzelelor.

Apoi am intins branza peste franzele si ne-am rasfatat cu asa delicioase gustari.

Bagheta-crocanta-cu-usturoi-copt-branza-fondue-1

Bagheta-crocanta-cu-usturoi-copt-branza-fondue-2 Bagheta-crocanta-cu-usturoi-copt-branza-fondue-4

Gasiti pe blog mai multe retete de gustari simple si usoare in sectiunea Aperitive, de unde va puteti inspira.

Iar daca regasiti gustul vostru in retetele de pe blog, le mai puteti urmari si pe pagina de Facebook.

Va astept cu surprize culinare si pe  Instagram si pe Pinterest sau pe Twitter.

Rețete înrudite

4 comentarii

dulceiutesarat 16 January 2014 - 5:51

eu tot nu m-am hotarat cum sa o prepar, ma tot uit ca sa nu expire

Răspuns
Maria Udrea 16 January 2014 - 8:50

Didi, intra pe bucataras la Rocsi si vezi ca ea a facut-o sub forma de placinta la tigaie 🙂 Data viitoare cand achizitionez, asa am sa o prepar si eu.

Răspuns
Refinder 17 January 2014 - 14:46

asta da, arata foarte bine 😉

Răspuns
Maria Udrea 18 January 2014 - 15:11

Multumesc, Refinder! 🙂

Răspuns

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.