Chiftelute preparate la cuptor

de Maria Udrea
9 comentarii
Chiftelutele preparate la cuptor

Atunci cand  poftim la chiftelute si nu dorim sa petrecem mult timp in bucatarie întorcându-le mereu de pe o parte in tigaie, apelam la reteta de chiftelute preparate la cuptor.

Scapam astfel si de mirosul din bucatarie si de stropii de grasime de pe aragaz. In plus, evitam si prajeala care, chiar daca ofera gust delicios, nu este si sanatoasa.

Vedeti aici si reteta clasica de chiftele, din amestec de legume si carne.

Si va mai recomand de pe blog si reteta de chiftele în sos de roșii cu ardei copt. Este preferata noastra.

Dr gasiti mai multe retete de chiftele pe blog, cu si fara carne, chiar si din peste, de unde va puteti inspira.

Iar daca regasiti gustul vostru in retetele de pe blog, le mai puteti urmari si pe pagina de Facebook.

Va astept cu surprize culinare si pe  Instagram si pe Pinterest sau pe Twitter

Mai jos aveti lista de ingrediente si modul de preparare pas cu pas pentru reteta de chiftelute preparate la cuptor.

Ingrediente

  • 500 gr carne tocata de porc
  • 750 carne tocata de vita
  • 2 oua
  • 1 morcov mare
  • 2 cepe
  • 4 cartofi medii
  • 1 capatana usturoi
  • 1/2 legatura marar
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 1 lingura sare
  • 1/2 lingurita piper
  • putin cimbru
  • putin busuioc
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce
  • optional, pesmet

Mod de preparare pentru chiftelute preparate la cuptor

Curatam si spalam legumele.

Trecem prin masina de tocat, sau printr-un chooper/robot, in cazul meu, ceapa si usturoiul. Apoi le adaugam peste carnea tocata.

Tocam impreuna morcovul si cartofii, apoi ii stoarcem bine de zeama, presandu-i in maini si ii adaugam peste carnea tocata.

Tocam mararul si patrunjelul marunt si le adaugam în vasul cu ingrediente. Presaram si condimentele, apoi adaugam si cele doua oua si omogenizam bine totul.

Din compozitia de carne cu legume si oua formam bilute rotunde cat mingea de ping pong.  Daca folosim si pesmet, le trecem prin acesta si le asezam in hartii de copt pentru briose, sau direct in forme de briose, apoi le asezam in tava.

Eu nu folosesc intotdeauna pesmet, le mai prepar si simple.

Punem tava cu chiftelutele in cuptor pentru 40 de minute, la 180 de grade. Dupa jumatatea timpului de coacere, intoarcem chiftelutele de pe o parte pe cealalta.

Colaj de poze cu pasii de preparare a chiftelutelorChiftelutele preparate la cuptor si prezentate intr-un vas alb, o chifteluta sectionata pe tocator de lemn, alaturi de ceapa verdeChiftelute preparate la cuptor si prezentate in bol albChiftelutele preparate la cuptor

Aici varianta cu pesmet.

Chiftelute-preparate-la-cuptor-3

Chiftelute-preparate-la-cuptor-4
Chiftelute-preparate-la-cuptor-6

Sunt delicioase atat calde cat si reci, simple, cu legume proaspete, sau cu mustar.

Spor si pofta buna!

Rețete înrudite

9 comentarii

Cristina 19 January 2014 - 8:51

Cu diguranta bune si mai sanatoase!

Răspuns
Maria Udrea 19 January 2014 - 9:20

Asa este, cristina!

Răspuns
maria mihalache 19 January 2014 - 17:02

da,mult mai sanatoase asa.

Răspuns
Maria Udrea 19 January 2014 - 18:13

Da, Medi si nici nu se mai murdareste aragazul 😀

Răspuns
Maria Udrea 19 January 2014 - 18:13

Da, Medi si nici nu se mai murdareste aragazul 😀

Răspuns
Haplea 19 January 2014 - 17:44

Imi plac tare mult chiftelele la cuptor!!!

Răspuns
Maria Udrea 19 January 2014 - 18:14

Si mie, au alt gust!

Răspuns
Mademoiselle Zaria 22 January 2014 - 10:09

Eu de cand am descoperit varianta chiftelutelor la cuptor, nu le-am mai facut deloc prajite in tigaie. Super!!

Răspuns
Maria Udrea 22 January 2014 - 18:08

Si eu am hotarat sa le prepar doar la cuptor, ca tare-s bune!

Răspuns

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.