Pentru că sunt în trend în această perioadă deserturile sub formă de inimioare, dar și colorate cu alb și roșu, am pregătit aceste minunate bomboane inimioare de cocos cu goji.
Sunt perfecte pentru a sărbători Valentine’s Day sau Dragobetele, dar și pentru 1 Martie, dăruite drept mărțișoare.
Se pregătesc rapid din doar câteva ingrediente.
Eu le-am pregătit și sub formă de inimioare, dar și sub formă de biluțe.
Am mai pregătit anterior pentru ziua de 1 Martie o Rețetă de bomboane de ciocolată albă cu cocos. Le-am colorat atunci cu suc natural din sfeclă roșie și tare frumoase au ieșit.
Și tot pentru sărbătorile iubirii am mai preparat și:
Rețeta de coșulețe Duo cu ciocolată și dulceață de trandafiri
Rețeta de mini tortulețe din clătite cu sfeclă roșie
Idei sunt multe pentru astfel de deserturi, timp să avem.
Rețetă de bomboane inimioare de cocos cu goji
Revenind la bomboanele inimioară din rețeta de față am optat pentru culoarea roșie dată de fructele goji.
Este chiar perfectă culoarea, iar fructele sunt pline de proprietăți benefice. Chiar dacă sunt deshidratate sunt recomandate pentru conținutul ridicat de antioxidanți și de fibre.
Îmi place să le folosesc mai ales la ciocolata de casă, dar și la biscuiți.
Comparativ cu bomboanele anterioare de cocos, de data aceasta am folosit lapte condensat. Am adăugat și puțini fulgi de migdale și au ieșit ușor crocante și tare gustoase. Vă recomand cu mare drag rețeta!
Lapte condensat folosesc de la Delatte. Mi-a plăcut mult de când l-am folosit prima dată și am rămas fan marca Delatte.
Dacă nu agreați fructele goji, puteți folosi merișoare, vișine, sau alte fructe roșii.
Dar urmăriți mai jos ingredientele și modul de preparare al rețetei de bomboane pentru a sărbători iubirea.
Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
INGREDIENTE
- 375 gr lapte condensat
- 200 gr fulgi de cocos
- 50 gr fulgi de migdale
- 50 gr goji deshidratate
MOD DE PREPARARE
Modul de preparare este foarte simplu. Pur și simplu amestecăm toate ingredientele. Dar mai păstrăm fulgi de cocos pentru a tăvăli biluțele prin ei și fructe goji pentru a le presăra în formele de inimioare.
Recomand să se amestece ingredientele puțin câte puțin pentru a ajunge la consistența dorită. Trebuie să avem o consistență mai fermă așa încât să se poată modela bomboanele.
După ce umplem formele de inimioare cu compoziție le dăm la congelator pentru 10 minute. Le vom scoate mai ușor din forme.
Biluțele formate le mai trecem prin fulgii de cocos opriți și le punem în hârtiuțe speciale.
Păstrăm minunatele bomboane inimioare de cocos cu goji în cutii metalice cu capac, sau de carton.
Le putem păstra la rece până la 2 săptămâni.
Să vă fie de folos!