Pentru gustări de weekend, simple și rapide merg de minune acești Trandafiri din foietaj cu șuncă și cașcaval!
Întotdeauna am în congelator cel puțin un pachet de aluat foietaj. Iar când avem poftă de gustări rapide și bune apelăm la acesta.
Chiar dacă și eu pregătesc aluat foietaj de casă, nici cel din comerț nu-mi lipsește. Este prea bun și prea la îndemână să nu-l folosesc.
Pregătesc din el, de exemplu: cârnați în foietaj, melcișori din foietaj, dar și variante dulci cum ar fi trandafirii din foietaj cu mere.
Rețeta de față cred că se încadrează foarte bine cu sărbătorile iubirii din această lună.
Cine ar refuza un așa buchet de trandafiri comestibili? 🙂
Rețetă de trandafiri din foietaj cu șuncă și cașcaval
Pentru gustarea de azi am folosit, pe lângă clasicul foietaj, ketchup, felii subțiri de șuncă afumată și cașcaval răzuit.
Toate ingredientele s-au combinat într-o armonie perfectă de gusturi. A lipsit chimenul pe care îl folosesc deseori la astfel de gustări. Dar puteți adăuga și semințe: susan, mac, mai ales presărate la final. Eu nu am pus pentru că așa au fost cerințele, să fie simple. Dacă le pregăteam doar pentru mine, le umpleam de chimen, preferatul meu dintre condimente.
Rețeta este simplă, chiar și un începător în ale bucătăriei poate s-o facă. Tocmai de aceea am hotărât s-o încarc și pe blog. Dar și pentru că nouă ne place tare mult și o pregătim foarte des.
Dacă aveți timp și optați pentru a pregăti aluatul în casă, vedeți aici rețeta mea de aluat foietaj.
Nu se prepară greu, doar necesită puțin timp de așteptare.
Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
INGREDIENTE
- 1 pachet aluat foietaj( 800 gr)
- 2 linguri de ketchup
- 400 gr șuncă afumată
- 250 gr cașcaval răzuit
- 1 ou
MOD DE PREPARARE
Pornim cuptorul la 200 de grade.
Desfacem aluatul foietaj, decongelat și îl lăsăm atât cât se întinde. Nu îl întindem suplimentar.
Ungem aluatul cu ketchupul preferat. Eu am folosit ketchup dulce. Presărăm cașcaval răzuit, apoi așezăm feliile de șuncă. Presărăm din nou cașcaval răzuit. Acesta are rol de legătură, pentru a lipi ingredientele între ele, în timpul tratamentului termic. Se poate folosi mozzarella.
Decupăm fâșii din aluat, atât cât sunt feliile de șuncă și le rulăm nu foarte strâns. Mai tăiem rulourile formate în 2-3 bucăți. Cu cât sunt mai subțiri cu atât se coc mai uniform.
Așezăm rulourile în tava tapetată cu hârtie de copt, la distanțe de aproximativ 2 cm. Le ungem bine la suprafață cu ou bătut.
Dăm tava la cuptorul încălzit și coacem rulourile pentru 15 minute, la 200 de grade, sau până se rumenesc bine.
Vor căpăta aspect de trandafiri, de aceea am denumit rețeta Trandafiri din foietaj cu șuncă și cașcaval.
Se servesc calzi, sau reci, cu un plus de ketchup, sau chiar simpli. Noi obișnuim să mai servim acest tip de gustare și cu diverse supe creme.
Spor și poftă bună!