Sunt chiar delicioase aceste nuci umplute cu cremă de biscuiți și gem, chiar dacă sunt de post!
Cu gem de caise, ușor acrișor și aromat, amestecat cu nucă măcinată, într-un aluat fraged, aromat cu vanilie, n-au cum să nu placă.

Ingrediente
- Pentru aluat:
- 200 ml apa minerala
- 200 ml ulei
- 75 gr zahar
- 650 gr faina
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 1 plic praf de copt
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1/2 lingurita sare
- 1 lingurita otet de mere
- Ingrediente pentru crema:
- 150 ml apa
- 75 gr zahar
- 2 lingurite esenta de rom
- 400 gr gem de caise
- 250 gr biscuiti simpli(eu am pus Petitte Beure)
- 100 gr miez de nuca
- 1 varf cutit sare
- Pentru ornat:
- zahar pudra
Portii: peste 100;
Timp de preparare: aprox. 60 minute
Mod de preparare pentru nuci umplute cu cremă de biscuiți și gem
Le mixam bine pana la diluarea zaharului, eventual rasnim zaharul sa reducem din timpul de lucru.
Dizolvam bicarbonatul in otet si il adaugam in vas, apoi imediat punem apa minerala, esenta si treptat, faina cernuta impreuna cu praful de copt.
Amestecam toate ingredientele, la inceput in vas, apoi framantam putin aluatul rezultat, pe masa de lucru infainata.
Acoperim aluatul cu o folie si il lasam la odihnit 15-20 de minute.
Aluatul rezultat va fi usor moale si nelipicios, deci ne vom opri din a adauga faina, atunci cand aluatul nu se va mai lipi de maini.
Dupa acest timp, formam din aluat bilute cat sa acopere cam 2/3 din spatiile formei de nuci.
Incingem forma de nuci pe foc si coacem cojile de nuci cate 1-2 minute pe fiecare parte.
la inceput, timpul de coacere va fi putin mai lung, api il scurtam sa nu ardem cojile de nuci.
Preparare cremă pentru nuci umplute cu cremă de biscuiți și gem
Pentru crema, macinam biscuitii impreuna cu nuca, dar nu foarte fin.
Punem apa cu zaharul pe foc si putina sare pana se topeste zaharul, apoi adaugam esenta si turnam siropul rezultat, peste biscuitii rasniti.
Amestecam repede sa se patrunda toti, apoi lasam compozitia la racit.
Dupa racire adaugam gemul de caise si omogenizam.
Cu aceasta compozitie vom umple nucile, apoi le vom pudra cu zahar.
NOTA:
Cantitatea de zahar la crema se va pune in functie de cat de dulci sunt celelalte ingrediente folosite, repectiv gemul si biscuitii.
Se va tine cont si de faptul ca nucile se vor pudra cu zahar.
Sper sa va fie de folos reteta mea de nuci umplute in varianta de post!
Mai gasiti pe blog retete de deserturi de post in sectiunea Dulciuri/Dulciuri de post.
Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
6 comentarii
Ador nucile astea <3 , iar tie iti ies perfect de fiecare data 🙂 Caut si eu forma de ceva timp si nu gasesc. Toate formele de nuci sa apeleze la mine 🙂
Simona, eu am gasit forma la un targ de oale inainte de sarbatoarea Mosilor. Acum nu am mai vazut, dar a fost si vremea urata si nu au mai fost targuri. Pup si merci de apreciere! :-*
Nu am rabdare sa coc si nici sa umplu nuci, dar le ador!
Poate imi faci si mie candva :))))
Tania, iti fac cu mare drag, dar cum ti le trimit? :)))))
Super, am ce face de 1 decembrie cu copilași mei. Mulțumim mult!
Cu mare drag! Spor și poftă bună să aveți!