Briose aperitiv cu paste fainoase si sunculita taraneasca

de Maria Udrea
2 comentarii
Briose aperitiv cu paste fainoase si sunculita taraneasca pe platou

Pentru ca am devenit  fan briose sarate, de data aceasta am ales sa prepar niste briose aperitiv cu paste fainoase si sunculita taraneasca.
Foarte bune au iesit, voi repeta reteta si in alta combinatie.

Foarte bune au fost si aceste Briose aperitiv cu carne tocata si multe legume!

Dar va mai recomand de pe blog si reteta de  Briose aperitiv cu carne tocata si cuscus.

Iar daca mai doriti si alte retete, gasiti o mica colectie in sectiunea ”Aperitive”.

Iar daca regasiti gustul vostru in retetele de pe blog, le mai puteti urmari si pe pagina de Facebook.

Va astept cu surprize culinare si pe  Instagram si pe Pinterest sau pe Twitter.

Mai jos puteti urmari lista de ingrediente si modul de preparare al brioselor cu paste.

Ingrediente

  • 200 gr paste – cochilii
  • 1 l apa
  • ½ lingurita sare
  • 200 gr sunculita taraneasca
  • 3 oua
  • 3 linguri smantana
  • 1 lingura pesmet
  • 150 gr cascaval Delaco
  • 1 morcov
  • 1 ardei rosu
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 fir usturoi verde
  • 250 gr ciuperci conservate
  • Sare
  • Piper
  • Boia de ardei dulce
  • Cimbru

Portii: 14;
Timp de preparare: aproximativ 60 minute

Mod de preparare pentru briose aperitiv cu paste fainoase si sunculita taraneasca

Punem apa la fiert si adaugam ½ lingurita sare.
Cand apa atinge punctul de fierbere, adaugam pastele si le lasam sa fiarba 15 minute pana sunt bine preparate.
Scurgem pastele de apa in care au fiert si le trecem prin jet de apa rece.

Curatam legumele si le tocam marunt, apoi le punem la calit in uleiul incins.

Adaugam si sunculita taiata cuburi si presaram condimente si putina sare.

Cand legumele sut bine patrunse, le ridicam de pe foc si le adaugam in sita, peste paste.

Le lasam sa se scurga de ulei si sa se raceasca, amestecandu-le printre paste.

Formam si coacem delicioasele Briose aperitiv cu paste fainoase si sunculita taraneasca

Amestecam cele trei oua cu smantana si pesmetul  pana la omogenizarea compozitiei. Apoi adaugam peste ele, amestecul de ingrediente din sita.

Omogenizam bine amestecul rezultat si umplem cu el formele de briose, pe care le asezam intr-o tava.

Dam tava la cuptor pentru 25-30 de minute la 180 de grade, iar cu 5 minute inainte de expirarea timpului, presaram peste briose, cascavalul ras si cateva frunze de patrunjel.

Sunt tare de efect si foarte gustoase aceste Briose aperitiv cu paste fainoase si sunculita taraneasca, merg tare bine ;i luate la pachet!

Le recomand cu drag!

 

Rețete înrudite

2 comentarii

DiaMar bucataria galbena 27 May 2015 - 16:53

Am sa-i fac Dianei.Este fn paste.O seara buna.

Răspuns
Maria Udrea 27 May 2015 - 17:35

Sa-i faci,ca sunt tare bune!
Seara buna si tie!

Răspuns

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.