Această prăjitură cu mascarpone și vișine este delicioasă și are o textură moale și pufoasă datorită brânzei mascarpone adăugată direct în aluat. Vișinele adaugă un contrast plăcut de gust și aromă, oferind o notă acrișoară care echilibrează dulceața prăjiturii.
Îmi plac aluaturile cu mascarpone, sunt asemănătoare cu cele cu iaurt, dar mai dense și tot ușor umede. Am mai folosit acest tip de aluat și la rețeta de chec cu mascarpone și căpșuni. Am preferat să adaug aici căpșunile doar deasupra, pentru a nu deveni suculente în interiorul aluatului.
O altă rețetă în care am folosit mascarpone este cea de chec guguluf cu mascarpone și prune. Am optat pentru acest chec să îl coc în forma de guguluf, pentru aspectul spectaculos al acesteia. Merge preparat și în forma clasică sau în orice tip de tavă.
Brânza mascarpone poate fi înlocuită și cu brânză Philadelphia, Prezident sau alte tipuri de brânză cremoasă. Mie îmi place în mod deosebit să folosesc mascarpone, mai puțin celelalte tipuri de brânză. Mi se pare mai gustos și mai accesibil.
Cum preparăm rețeta de prăjitură cu mascarpone și vișine
Aluatul acestei prăjituri este similar cu cel de chec, dar mult mai bogat și mai fin datorită brânzei mascarpone. Mascarponele, încorporat direct în aluat oferă o textură mai densă și ușor umedă prăjiturii.
Vișinele sunt adăugate din belșug în compoziție, astfel încât fiecare felie să conțină bucăți de fructe suculente.
Puteți înlocui vișinele și cu afine, zmeură sau alte fructe preferate.
Această prăjitură este perfectă pentru a fi servită la o ceașcă de ceai sau cafea, alături de cei dragi. Este gustoasă servită rece, abia scoasă din frigider.
Mai găsiți pe blog și alte rețete de prăjituri delicioase cu fructe, de unde vă puteți inspira.
Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare al rețetei de prăjitură cu mascarpone și vișine.
Mai întâi vom aduce pe masa de lucru ouăle, care necesită un timp de încălzire, pentru reușita mixării albușurilor. Separăm de la început albușurile de gălbenușuri și presărăm sare peste albușuri. Înainte de a începe să amestecăm ingredientele pentru prăjitură cu mascarpone și vișine pornim cuptorul la 180°C. Apoi ungem tava de copt cu ulei și presărăm un strat de făină. Când albușurile au ajuns la temperatura camerei, le mixăm până devin spumoase. Apoi adăugăm zahărul, treptat, în timp ce amestecăm energic pentru a obține o bezea fermă. În alt bol amestecăm gălbenușurile cu mascarpone, uleiul și esența. Omogenizăm bine compoziția și o încorporăm treptat în bezeaua de albușuri, cu ajutorul unei spatule. Apoi amestecăm făina cu praful de copt și trecem amestecul prin sită. Încorporăm treptat amestecul de făină în compoziția umedă, amestecând ușor cu mișcări circulare, de jos în sus, până la omogenizare. Întindem aluatul în tava de copt, îl nivelăm bine și presărăm vișinele pe deasupra. O parte dintre ele le mai presăm ușor cu o scobitoare să pătrundă mai în interiorul aluatului. Punem tava în cuptorul preîncălzit și coacem delicioasa prăjitură cu mascarpone și vișine pentru 35-40 de minute la 180°C. După coacere, transferăm prăjitura pe un blat și o lăsăm să se răcească, apoi o putem porționa. Să vă fie de folos! INGREDIENTE
MOD DE PREPARARE
2 comentarii
Bună ziua , vreau sa fac aceasta prajitura și am în frigider doar ricotta ,ar merge în loc de mascarpone?
Sigur, merge orice fel de brânză cremoasă.