Special la aceasta budinca de orez cu piept de pui, este textura usor aerata si cremoasa, pe care o are datorita albusului de ou adaugat.
Este de fapt o combinatie intre budinca si sufleu, dar am preferat sa-i spun budinca, pentru ca am adaugat si piept de pui in sos de zacusca si rosii.
A iesit o bunatate!
Ne plac mancarurile pe baza de orez pentru ca se prepara rapid, sunt gustoase si consistente.
Mai gasiti pe blog si o reteta de pilaf de orez cu rosii deshidratate si sparanghel in saramura. Este o reteta foarte consistenta cu o combinatie interesanta de ingrediente.
Iar reteta de orez cu ciuperci și sos de zacuscă, este o reteta de post pe care eu o ador. O prepar foarte des și in afara postului, ca garnitura la friptura.
Dar mai gasiti retete cu orez pe blog, de unde va puteti inspira.
Iar daca regasiti gustul vostru in retetele de pe blog, le mai puteti urmari si pe pagina de Facebook.
Va astept cu surprize culinare si pe Instagram si pe Pinterest sau pe Twitter
Mai jos aveti lista de ingrediente si modul de preparare pas cu pas pentru reteta de budinca de orez cu piept de pui
Ingrediente
- Pentru prepararea pieptului de pui in sos:
- 500 g carne de pui: pulpe si piept
- 100 ml ulei
- sare
- busuioc
- 2 foi de dafin
- piper
- boia de ardei dulce
- Pentru preparare orez:
- 300 gr orez
- apa in proportie de 3:1
- sare
- cimbru
- piper
- 2 albusuri de ou
- In plus:
- 300 gr zacusca de legume
- 2 linguri pasta de rosii
- 25 gr unt pentru uns formele
- patrunjel verde
[/ingredients]
Portii: 4;
Timp de preparare: sub 90 minute
Mod de preparare pentru reteta de budinca de orez cu piept de pui
Eu l-am preparat la multicookerul Philips pe programul RICE.
Dupa fierbere, lasam orezul sa se raceasca definitiv, acoperit.
Preparam carnea.
Spalam bine pulpele de pui si pieptul si presaram peste ele sare, piper, busuioc, piper si boia de ardei dulce.
Punem uleiul la incins si prajim carnea bine, pe toate partile, pana se rumeneste bine, apoi o scurgem de grasime si o desfacem de pe os.
O portionam in bucati mai mici si o amestecam cu zacusca si sucul de rosii.
Punem suc de rosii pentru a mai dilua zacusca.
Mixam cele doua albusuri cu un praf de sare, pana devin spumoase, apoi le incorporam incet in orezul racit.
Este foarte buna si difera de clasicul pilaf.
Servim budinca, alaturi de legume proaspete, salata sau muraturi.
Daca vasul pe care il folosim la cuptor nu are capac, il vom acoperi cu hartie de copt, pentru a nu se arde orezul pe deasupra.
Optional, dupa stingerea focului, se poate adauga peste orez, cascaval ras si se mai lasa vasul in cuptor 5 minute.Eu am pus mai intai patrunjel verde tocat, apoi o mana de casvaval ras.
2 comentarii
Imi place mult la tine faptul ca vii mereu cu ceva nou. Aceasta budinca este foarte apetisanta, felicitari! Big Like 🙂
Multumesc frumos, Simona, pentru aprecierile tale! >:D<