Mâncarea de orez cu ciuperci și sos de zacuscă, este o mâncare de post pe care eu o ador. Iată că zacusca are mare utilitate în timpul postului. O servim și ca gustare, la micul dejun cu felii de pâine prăjite. Dar o folosim și la diferite sosuri.
Chiar și pentru rețetele de paste este ideală. Vedeți aici rețeta clasică de zacuscă, așa cum o prepar eu.
Pe lângă ciuperci, în conținutul orezului mai adaug și roșii deshidratate, că tare gustoase sunt.
Vedeți aici și rețeta mea de roșii deshidratate în ulei de măsline.
Îmi plac mult roșiile deshidratate și le combin cu diverse preparate. Dar cel mai mult îmi plac combinate cu orez. În plus, folosesc și uleiul în care sunt conservate, pentru că este aromat și gustos.
Găsiți mai multe rețete pe blog în care folosesc roșiile deshidratate. Le descoperiți tastând ”roșii deshidratate” în caseta de căutare de pe blog.
Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de orez cu ciuperci și sos de zacuscă.
Ingrediente
- 150 g orez
- 450 ml apă
- 1 ceapă albă
- 1 ceapă roșie
- 4 căței de usturoi
- 1 rădacină pătrunjel
- 2 morcovi
- 5-6 buc. roșii deshidratate
- 150 g ciuperci din conservă
- 75 ml ulei(din care au fost roșiile conservate)
- 1/2 linguriță sare
- 1/4 linguriță curry
- cimbru
- 2-3 foi dafin
- 1 ardei copt
- 1 legatură patrunjel
- 350 g zacusca de vinete cu ciuperci
- 2 linguri ketchup
- 2-3 linguri apă
Porții: 4
Timp de preparare: 45 minute
Mod de preparare pentru rețeta de orez cu ciuperci și sos de zacuscă
Mai întâi pregătim ingredientele
Cum preparăm mâncare de post cu orez, ciuperci, roșii deshidratate și sos de zacuscă