Cartofi umpluți cu mozzarella și ou fiert, înveliți în bacon

de Maria Udrea
0 comentarii
Cartofi umpluți cu mozzarella și ou fiert, înveliți în bacon

Acești cartofi umpluți cu mozzarella și ou fiert, înveliți în bacon, au ieșit bestiali!

Păcat că nu am folosit niște cartofi mult mai mari, așa încât să pun oul fiert, întreg!

Mergeau, de fapt, niște ouă de prepeliță.

Ador să fac astfel de preparate, pe care eu le consider de mare efect, iar băieții mei, adoră să le savureze. 🙂

cartofi-umpluti-cu-mozzarella-si-ou-fiert-inveliti-in-bacon-9

Mai găsiți pe blog o rețetă de cartofi copți cu mujdei și brânză fondue, foarte gustoasă și interesantă.

Dar, dacă vă plac astfel de rețete, găsiți pe blog mult mai multe. Tastați cuvântul ”cartofi” în caseta de căutare și le veți descoperi.

Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de cartofi umpluți cu mozzarella și ou fiert, înveliți în bacon

Ingrediente

  • 4 cartofi mari.
  • 4 ouă fierte
  • 150 g mozzarella rasă
  • frunze de busuioc
  • 200 g felii subțiri de bacon
  • chimen
  • sare
  • piper
  • rozmarin

Porții: 4

Timp de preparare: 60 minute

Mod de preparare pentru cartofi umpluți cu mozzarella și ou fiert, înveliți în bacon

Începem cu pregătirea cartofilor

Fierbem cartofii, spălați bine și necurățați de coajă, în apă clocotită cu puțină sare.
Îi fierbem definitiv, să se pătrundă bine, apoi îi trecem prin jet de apă rece și îi curățăm.
Îi tăiem în jumătăți și le scobim interiorul cu ajutorul unui cuțit cu lama subțire și cu mare grijă să nu-i rupem, sau să nu-i străpungem.
Cu ajutorul cuțitului marcăm conturul pe unde să scobim interiorul, apoi folosim o linguriță, pentru a răzui interiorul.
Le lăsăm o bază de circa 5 – 7 mm grosime.

Preparare cartofi umpluți cu mozzarella și ou fiert, înveliți în bacon

Presărăm peste cartofi puțin rozmarin măcinat fin, sare și piper.
Apoi adăugăm mozzarella amestecată cu chimen și frunze rupte de busuioc.
Așezăm câte o jumătate de ou, pe căte una din jumătățile de cartofi.
După cum am spus în introducere, dacă ar fi fost cartofii mai mari, ar fi avut loc oul întreg la mijlocul lor(a se urmări și pozele!!!).
Unim, apoi, jumătățile de cartofi, să formăm cartoful întreg, pe care îl îmbrăcăm în feliile de bacon.
Așezăm mai întâi o felie de bacon de-a lungul cartofului să îmbrăcăm și vârfurile acestuia și cu două, sau trei felii, înfășurăm cartoful de-a latul.
Așezăm cartofii în hârtii de copt, pentru a presa bine feliile de bacon peste ei și îi dăm la cuptor pentru 30-35 de minute, la 180 de grade, sau până când baconul se rumenește frumos peste cartofi.
În ultimele 7-8 minute, desfacem hârtiile de pe cartofi, pentru o rumenire optimă.
După cum am spus, sunt de mare efect acești cartofi umpluți cu mozzarella și ou fiert, înveliți în bacon și pot fi seviți fie simpli, cu ketchup, sau ca garnitură la orice friptură.
Din restul de ouă și miezul cartofilor, am preparat o mini salată orientală, cu o ceapă mică, roșie, și câteva măsline.
Să vă fie de folos!

cartofi-umpluti-cu-mozzarella-si-ou-fiert-inveliti-in-bacon-8 cartofi-umpluti-cu-mozzarella-si-ou-fiert-inveliti-in-bacon-9

 

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.