În culorile toamnei, cu arome intense de scorțișoară și dovleac, este demențial un astfel de Chec cu dovleac plăcintar și ciocolată amăruie!
Am preparat decât unul, pentru că mi-a rămas puțin dovleac de la o Plăcintă țărănească cu dovleac și scorțișoară, dar se cere rapid repetat.
Are un gust deosebit și o textură fină, ușor umed la interior, exact așa cum îi stă bine unui desert de toamnă, bun de savurat lângă un ceai cald, o cafea, sau un pahar cu lapte.
Pentru combinație, m-am inspirat de la prietena mea Oana Plăcintă de pe bucătăraș.ro, căreia îi mulțumesc frumos pentru inspirație!
Am mai preparat anterior o Prăjitură cu dovleac și nucă de cocos, și o Prajitura cu foi in doua culori si dovleac, pe care vi le recomand cu mare drag, că tare bune și aspectuoase au ieșit!
Ingrediente
- 4 ouă
- 100 g zahăr
- 100 g ciocolată amăruie
- 100 g nucă măcinată grosier
- 100 g făină
- 50 ml ulei
- 275 g dovleac plăcintar, ras
- 1 praf de sare
- 5 g praf de copt
- 1/2 linguriță scorțișoară
- zahăr cu aromă de vanilie pentru decor
Mod de preparare pentru rețeta de chec cu dovleac plăcintar și ciocolată