Cheesecake cu cireșe și green sugar

de Maria Udrea
0 comentarii
Cheesecake cu cireșe și green sugar

Pentru un desert rapid de weekend, fără coacere, acest minunat Cheesecake cu cireșe și green sugar, este chiar ideal.  Și l-aș putea include la categoria „Deserturi light”, pentru că este fără zahăr, cu îndulcitor natural green sugar, dar și cu alte ingrediente delicioase și sănătoase pe bază de green sugar.

Ador multitudinea de ingrediente de la Green Sugar cu care ne putem delecta, sau pe care le putem include în preparatele noastre! Vă invit să le descoperiți și voi accesând linkul subliniat!

Găsiți pe blog mai multe Rețete cu green sugar de unde vă puteți inspira.

 

Ingrediente

  • Pentru bază:
  • 125 gr biscuiți cu fibre Remedios, de la Green Sugar
  • 45 gr unt cu 82% grăsime
  • Pentru cremă:
  • 500 gr mascarpone
  • 200 ml smântână pentru frișcă
  • 75 gr îndulcitor green sugar, pulbere
  • 2 plicuri ciocolată albă și green sugar, cu aromă de zmeură
  • 2 plicuri
  • 150 ml lapte
  • 1 praf de sare
  • 10 gr gelatină +30 ml apă
  • 1 praf de sare
  • 200 gr cireșe proaspete, fără sâmburi
  • bănuți de ciocolată cu lapte și green sugar

 

Mod de preparare pentru cheesecake cu cireșe și green sugar

Pentru baza cheesecake-ului, mărunțim biscuiții într-un robot, apoi adăugăm untul topit peste ei și amestecăm bine până la omogenizare.
Tapetăm baza unei tăvi de tort cu inel detașabil, cu folie alimentară. Eu am folosit o tavă cu diametrul de 20 cm.
Întindem stratul de biscuiți, uniform, la baza formei de copt. Presăm bine cu dosul unei linguri să obținem un strat compact. Dăm forma la frigider până pregătim crema.

Preparăm crema

Mixăm mascarponele cu îndulcitorul green sugar, pulbere și un praf de sare. Adăugăm smântâna pentru frișcă și mixăm până obținem o cremă omogenă.
Diluăm cele două pliculețe de ciocolată albă cu green sugar și aromă de zmeură în lapte ușor fierbinte. Adăugăm și două pliculețe de îndulcitor green sugar și amestecăm până la diluarea ingredientelor.
Hidratăm gelatina în apă rece, apoi o topim la bain marie și o lăsăm să se tempereze ușor. Cât este caldă o amestecăm cu ciocolata albă, de asemeni, caldă.  Adăugăm acest amestec peste crema de mascarpone cu smântâna, omogenizăm compoziția și încorporăm cireșele fără sâmburi.
Întindem crema uniform peste stratul de biscuiți, o nivelăm frumos la suprafață și o decorăm cu bănuți de ciocolată cu lapte și green sugar. Dăm cheesecake-ul la frigider pentru aproximativ 2 ore, apoi îl putem porționa și savura, alături de cei dragi. Trecem câteva cireșe prin green sugar pulbere și le folosim ca decor.
Am servit câte o porție de cheesecake, alături de o ceașcă cu ciocolată albă și green sugar, cu aromă de zmeură. S-au completat perfect!
Nouă ne-a plăcut acest delicios Cheesecake cu cireșe și green sugar, sper să vă inspire și pe voi rețeta mea.

Dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

 

 

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.