Pentru că ne place mult tonul la conservă, de data aceasta am ales sa prepar reteta de chiftele de ton in sos de rosii cu ceapa caramelizata si usturoi. Foarte bune ies aceste chiftele, iar sosul de rosii cu ceapa caramelizata le desavarseste gustul.
Sosul l-am preparat din rosii intregi decojite si pastrate in suc de rosii – vedeti aici reteta.
Ceapa caramelizata ofera sosurilor un gust deosebit. O prepar adesea si pentru a glazura cu ea diferite fripturi sau cartofii. Este absolut delicioasă, are gust dulce-picant, dar și usor acrisor de la otetul balsamic folosit.
Vedeti aici si o reteta de friptura de porc si cartofi la cuptor, cu sos de ceapa caramelizata.
Iar chiftelele de ton le prepar si cu alte combinatii de ingrediente. De fapt aceste chiftele pot fi preparate si din alte tipuri de peste. Si mai pot fi preparate pentru zilele de post cu dezlegare la peste, excluzand ouale.
Vedeti aici si varianta de post pentru chiftele de ton. Sunt preparate cu ciuperci si alte legume.
Mai gasiti pe blog si alte retete de chiftele din peste, de unde va puteti inspira. Le descoperiti in sectiunea ”Peste”.
Iar daca regasiti gustul vostru in retetele de pe blog, le mai puteti urmari si pe pagina de Facebook.
Va astept cu surprize culinare si pe Instagram si pe Pinterest sau pe Twitter
Mai jos aveti lista de ingrediente si modul de preparare pas cu pas pentru reteta de chiftele de ton in sos de rosii cu ceapa caramelizata si usturoi.
Reteta de chiftele de ton cu ciuperci am prezentat-o aici. INGREDIENTE
MOD DE PREPARARE
Rețeta Chiftele de ton in sos de rosii cu ceapa caramelizata - Mod de preparare
Pentru sos, trecem rosiile prin robot impreuna cu grauntii de usturoi curatati.
Punem uleiul la incins si calim ceapa tocata solzisori, pana devine translucida, apoi adaugam o lingurita de zahar, amestecam bine pana se dilueaza si adaugam otetul.
Presaram putina sare si piper, apoi adaugam rosiile si dupa 5 minute vinul.
Acoperim vasul si lasam sosul sa scada usor, apoi il gustam si il mai asezonam cu sare, adaugam chiftelele, busuiocul taiat marunt si mai lasam vasul pe foc maxim 10 minute.
Dupa stingerea focului, adaugam patrunjelul tocat.
Este o mancare delicioasa, iar servita in farfuriile de la Sun Food Fructe si Legume iti da acea stare de "BE Happy" :))))
Spor si pofta buna!
2 comentarii
Sincer, întâi aş fi întins în tigaie cu un colţ de pâine ori mămăligă când era ceapa călită, 😀 iar mai apoi, la final, cu şi mai multă râvnă, aş fi mâncat o porţie sănătoasă, că prea bine arată.
Padre, cu mamaliguta sa fi intins, vaaaaaai!! Emoticon care saliveaza, cum de nu m-am gandit? :)))))
Bun venit la masa mea!
Zi frumoasa, la tine acolo!