10
Pentru sos, trecem prin robot ardeiul copt si curatat, impreuna cu rosia decojita.
Ceapa si usturoiul le curatam si le tocam marunt, apoi le calim in uleiul incins, amestecandu-le sa nu se arda.
Cand ceapa devine translucida, adaugam ardeiul copt si rosia, putina sare, zaharul si condimentele.
Lasam sosul pe foc aproximativ 10 minute, dupa care adaugam chiftelutele si foile de dafin.
Completam cu apa calda cat sa fie chiftelutele acoperite, apoi punem un capac peste vasul de pe foc si lasam totul sa fiarba inabusit 8-10 minute, dupa care gustam sosul si mai adaugam sare si condimente, daca mai este cazul si ouale, unul cate unul.
Ideea acestor Chiftelute si oua posate in sos de ardei copt, am preluat-o de pe bucataras.ro, si tare mult mi-a placut.
A iesit o mancare delicioasa, care merita repetata cat de curand..
[ingredients title=”Ingrediente”]
- Pentru chiftelute:
- 1 kg carne tocata(75% vita + 25 % porc)
- 1 ceapa
- 1 capatana usturoi
- 1 morcov
- 2 cartofi
- 2 oua
- sare
- cimbru
- piper
- 1/2 legatura patrunjel verde
- 200 ml ulei pentru prajit
- Pentru sos:
- 3 ardei kapia copti
- 1 rosie
- 1 ceapa rosie
- sare
- piper
- 4 graunti de usturoi
- cimbru
- 50 ml ulei
- 100 ml apa
- 2 foi dafin
- 1 lingurita zahar
- In plus:
- 4 oua
[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare”]
Cum preparam Chiftelute si oua posate in sos de ardei copt!
Pentru chiftelute, curatam legumele, le spalam si le grupam pe categorii: ceapa si usturoiul le trecem prin robot impreuna si le amestecam cu carnea tocata si de asemeni, morcovul si cartofii impreuna, ii trecem prin robot si ii amestecam cu carnea tocata dupa ce i-am scurs bine de zeama.
Tocam patrunjelul si il adaugam in amestecul de carne tocata, apoi asezonam totul cu sare si condimente.
La final adaugam doua oua si omogenizam compozitia.
Formam bilute cat nuca de mari si le prajim in uleiul incins, apoi le lasam sa se scurga intr-o sita.
Tocam patrunjelul si il adaugam in amestecul de carne tocata, apoi asezonam totul cu sare si condimente.
La final adaugam doua oua si omogenizam compozitia.
Formam bilute cat nuca de mari si le prajim in uleiul incins, apoi le lasam sa se scurga intr-o sita.
Pentru sos, trecem prin robot ardeiul copt si curatat, impreuna cu rosia decojita.
Ceapa si usturoiul le curatam si le tocam marunt, apoi le calim in uleiul incins, amestecandu-le sa nu se arda.
Cand ceapa devine translucida, adaugam ardeiul copt si rosia, putina sare, zaharul si condimentele.
Lasam sosul pe foc aproximativ 10 minute, dupa care adaugam chiftelutele si foile de dafin.
Completam cu apa calda cat sa fie chiftelutele acoperite, apoi punem un capac peste vasul de pe foc si lasam totul sa fiarba inabusit 8-10 minute, dupa care gustam sosul si mai adaugam sare si condimente, daca mai este cazul si ouale, unul cate unul.
TIPSURI:
Recomand ca ouale sa se sparga separat intr-un bol si apoi sa fie adaugate incet in sos, pentru a nu se imprastia albusul.
[/preparare]
4 comentarii
Gand la gand, asa-i? Tot cu oua posate 🙂 Si cu chiftelute alaturi e o minune de mancare, satioasa si plina de savoare.
Mancarea asta a avut un efect neasteptat asupra baietilor mei, tare mult le-a placut, dar au zis ca nu le-a ajuns nici la o masea :))))) Pup, Simona!
Baietii :))
Daaa, ei mananca nu se joaca >:D<