Chiftelute si oua posate in sos de ardei copt

de Maria Udrea
4 comentarii
Chiftelute si oua posate in sos de ardei copt

Ideea acestor Chiftelute si oua posate in sos de ardei copt, am preluat-o de pe bucataras.ro, si tare mult mi-a placut.

A iesit o mancare delicioasa, care merita repetata cat de curand..
[ingredients title=”Ingrediente”]

  • Pentru chiftelute:
  • 1 kg carne tocata(75% vita + 25 % porc)
  • 1 ceapa
  • 1 capatana usturoi
  • 1 morcov
  • 2 cartofi
  • 2 oua
  • sare
  • cimbru
  • piper
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 200 ml ulei pentru prajit
  • Pentru sos:
  • 3 ardei kapia copti
  • 1 rosie
  • 1 ceapa rosie
  • sare
  • piper
  • 4 graunti de usturoi
  • cimbru
  • 50 ml ulei
  • 100 ml apa
  • 2 foi dafin
  • 1 lingurita zahar
  • In plus:
  • 4 oua

[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare”]

Cum preparam Chiftelute si oua posate in sos de ardei copt!

Pentru chiftelute, curatam legumele, le spalam si le grupam pe categorii: ceapa si usturoiul le trecem prin robot impreuna si le amestecam cu carnea tocata si de asemeni, morcovul si cartofii impreuna, ii trecem prin robot si ii amestecam cu carnea tocata dupa ce i-am scurs bine de zeama.
Tocam patrunjelul si il adaugam in amestecul de carne tocata, apoi asezonam totul cu sare si condimente.
La final adaugam doua oua si omogenizam compozitia.
Formam bilute cat nuca de mari si le prajim in uleiul incins, apoi le lasam sa se scurga intr-o sita.
Chiftelute-oua-posate-sos-ardei-copt-1
Pentru sos, trecem prin robot ardeiul copt si curatat, impreuna cu rosia decojita.
Ceapa si usturoiul le curatam si le tocam marunt, apoi le calim in uleiul incins, amestecandu-le sa nu se arda.
Chiftelute-oua-posate-sos-ardei-copt-2
Cand ceapa devine translucida, adaugam ardeiul copt si rosia, putina sare, zaharul si condimentele.
Lasam sosul pe foc aproximativ 10 minute, dupa care adaugam chiftelutele si foile de dafin.
Chiftelute-oua-posate-sos-ardei-copt-3
Eu am adaugat 16 chiftelute, cate patru per portie, restul le-am servit calde cu mustar.
Chiftelute-oua-posate-sos-ardei-copt-4
Completam cu apa calda cat sa fie chiftelutele acoperite, apoi punem un capac peste vasul de pe foc si lasam totul sa fiarba inabusit 8-10 minute, dupa care gustam sosul si mai adaugam sare si condimente, daca mai este cazul si ouale, unul cate unul.
Chiftelute-oua-posate-sos-ardei-copt-5
Acoperim din nou vasul si il mai lasam pe foc pana cand ouale prind crusta la suprafata.
Chiftelute-oua-posate-sos-ardei-copt-6
Stingem focul si adaugam patrunjelul verde, tocat.
Pofta buna!
Chiftelute-oua-posate-sos-ardei-copt-9

TIPSURI:

Recomand ca ouale sa se sparga separat intr-un bol si apoi sa fie adaugate incet in sos, pentru a nu se imprastia albusul.

Chiftelute-oua-posate-sos-ardei-copt-8

[/preparare]

Rețete înrudite

4 comentarii

simonacallas 24 August 2014 - 7:30

Gand la gand, asa-i? Tot cu oua posate 🙂 Si cu chiftelute alaturi e o minune de mancare, satioasa si plina de savoare.

Răspuns
Maria Udrea 24 August 2014 - 8:18

Mancarea asta a avut un efect neasteptat asupra baietilor mei, tare mult le-a placut, dar au zis ca nu le-a ajuns nici la o masea :))))) Pup, Simona!

Răspuns
simonacallas 24 August 2014 - 17:02

Baietii :))

Răspuns
Maria Udrea 24 August 2014 - 17:13

Daaa, ei mananca nu se joaca >:D<

Răspuns

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.