Ciocolată de casă cu migdale

de Maria Udrea
0 comentarii
Ciocolată de casă cu migdale

Pentru că ai mei adoră atât ciocolata cât și migdalele, azi am preparat, spre deliciul lor, ciocolată de casă cu migdale.

Ciocolata de casă și salamul de biscuiți sunt dulciurile care mă duc cu gândul, cel mai ades, la copilărie.

Cred că majoritatea, pe vremea aceea, servea aceste deserturi cel puțin de sărbători.

Rapid de preparat, cu ingrediente puține și la îndemâna oricui.

Cu timpul, rețetele s-au îmbunătățit, adăugându-se ingrediente care pe atunci nu prea se găseau: fructe confiate, semințe de toate felurile, sau diverse prafuri și arome.

Eu am ales de data aceasta să prepar ciocolată de casă cu migdale, pentru că băieții mei consumă aproape zilnic migdale.

Au citit ei că au multe proprietăți benefice organismului, dar dau și o senzație de sățietate.

Rețeta este cea clasică, așa cum probabil o știe oricine, însă eu am pus ceva mai multă cacao.

Mai găsiți pe blog și o rețetă de ciocolată de casă cu pudră de roșcove, dar și o altă rețetă de ciocolată de casă cu fructe uscate.  Iar mai jos, aveți lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de ciocolată de casă cu migdale.

Ingrediente

  • 250 g zahăr
  • 100 ml apă
  • un praf sare
  • 85 g cacao neagră
  • 250 g lapte praf integral
  • 125 g unt(82%)
  • 4 ml esență de rom(2 fiole)
  • 50 g migdale

 

Porții: 10

Timp de preparare: 20 minute

Mod de preparare pentru ciocolată de casă cu migdale

Amestecăm bine, într-un vas, pudra de cacao cu laptele praf, sau le cernem împreună. Punem zahărul cu apa pe foc și le fierbem până obținem un sirop bine legat, puțin mai gros decât cel de la dulceață(cam 10 minute îl fierbem, de când îl punem pe foc).

Adăugăm și un praf de sare, pentru accentuarea gustului.

Ridicăm vasul de pe foc și adăugăm untul tăiat în bucăți mai mici.
Amestecăm intens până la topirea untului și la omogenizarea compoziției.
Adăugăm esența de rom și turnăm imediat siropul, peste amestecul de lapte praf și cacao.
Amestecăm rapid și omogenizăm compoziția, apoi adăugăm migdalele.
Eu am ales să pun ciocolata în forme de brioșe, pentru a-i da un aspect mai plăcut și pentru a o avea direct porționată.

Cum formăm ciocolata

La baza formelor am adăugat și câteva migdale tăiate.
Ungem formele cu ulei, dacă dorim ca ciocolata să fie lucioasă, sau le umezim cu apă rece, pentru a se desprinde ciocolata ușor.
Le umplem rapid cu compoziția de ciocolată de casă, și le dăm la frigider pentru câteva ore bune, pentru a se întări.
Dacă nu mai avem răbdare, sau avem musafiri și vrem ciocolata rapid închegată, dăm formele la congelator pentru 30 de minute(eu așa am făcut).
Este foarte bună această ciocolată de casă,  și o recomand cu drag, tuturor iubitorilor de ciocolată!
După cum se vede și în poze, nu iese o ciocolată foarte tare ca și cea din comerț, este ușor cremoasă, dar bine legată.
Să vă fie de folos!
Ciocolată de casă cu migdale

 

Următoarea pe lista de preparat este rețeta de ciocolată albă.

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.