Pentru că ai mei adoră atât ciocolata cât și migdalele, azi am preparat, spre deliciul lor, ciocolată de casă cu migdale.
Ciocolata de casă și salamul de biscuiți sunt dulciurile care mă duc cu gândul, cel mai ades, la copilărie.
Cred că majoritatea, pe vremea aceea, servea aceste deserturi cel puțin de sărbători.
Rapid de preparat, cu ingrediente puține și la îndemâna oricui.
Cu timpul, rețetele s-au îmbunătățit, adăugându-se ingrediente care pe atunci nu prea se găseau: fructe confiate, semințe de toate felurile, sau diverse prafuri și arome.
Eu am ales de data aceasta să prepar ciocolată de casă cu migdale, pentru că băieții mei consumă aproape zilnic migdale.
Au citit ei că au multe proprietăți benefice organismului, dar dau și o senzație de sățietate.
Rețeta este cea clasică, așa cum probabil o știe oricine, însă eu am pus ceva mai multă cacao.
Mai găsiți pe blog și o rețetă de ciocolată de casă cu pudră de roșcove, dar și o altă rețetă de ciocolată de casă cu fructe uscate. Iar mai jos, aveți lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de ciocolată de casă cu migdale.
Ingrediente
- 250 g zahăr
- 100 ml apă
- un praf sare
- 85 g cacao neagră
- 250 g lapte praf integral
- 125 g unt(82%)
- 4 ml esență de rom(2 fiole)
- 50 g migdale
Porții: 10
Timp de preparare: 20 minute
Mod de preparare pentru ciocolată de casă cu migdale
Amestecăm bine, într-un vas, pudra de cacao cu laptele praf, sau le cernem împreună. Punem zahărul cu apa pe foc și le fierbem până obținem un sirop bine legat, puțin mai gros decât cel de la dulceață(cam 10 minute îl fierbem, de când îl punem pe foc).
Adăugăm și un praf de sare, pentru accentuarea gustului.
Cum formăm ciocolata
Următoarea pe lista de preparat este rețeta de ciocolată albă.