Pentru ca prepar foarte des clatite, pe cele care raman pentru a doua zi le combin cu diverse umpluturi dulci sau sarate. De data aceasta am preparat reteta de clatite banatene, absotut delicioasa si care se cere rapid repetata.
Clatitele banatene sunt umplute cu branza dulce și preparate la cuptor acoperite cu bezea. Bezeaua de deasupra le innolbileaza gustul, dar le ofera si un aspect cuceritor.
Tot din categoria retetelor de deserturi cu clatite, va mai recomand de pe blog si reteta de tort piramida de clatite cu ciocolata si fructe tropicale.
Dar gasiti pe blog si alte retete de clatite, atat in varianta dulce cat si in cea sarata, de unde va puteti inspira.
Iar daca regasiti gustul vostru in retetele de pe blog, le mai puteti urmari si pe pagina de Facebook.
Va astept cu surprize culinare si pe Instagram si pe Pinterest sau pe Twitter
Mai jos aveti lista de ingrediente si modul de preparare pas cu pas pentru reteta de clatite cu branza si bezea.
Ingrediente
- 12 clatite
- 300 gr branza de vaci
- 200 gr smantana
- 5 oua
- 250 gr zahar
- 50 gr stafide
- coaja rasa de lamaie
- 1 lingurita zeama de lamaie
- 2 lingurite esenta de lamaie
- sare
- putin unt pentru uns forma de copt
Mod de preparare pentru reteta de clatite banatene
Pentru clatite am facut aluat clasic din 3 oua, 3 linguri zahar, 600 ml lapte, 300 ml apa minerala, esente, un praf de copt, un praf sare, aproximativ 500 gr faina.
Mi-au iesit vreo 25 clatite si au ramas 12 pentru a doua zi.
Vedeti si reteta clasica de clatite umplute cu dulceata
Pregatim umplutura pentru clatitele banatene
Deci, amestecam branza cu 100 gr zahar, 1 ou, coaja rasa de lamaie, 2 lingurite esenta de lamaie, un praf de sare si stafidele pe care le-am hidratat cateva minute in apa calduta.
Umplem clatitele cu crema de branza rezultata si le introducem marginile in interior, ca la sarmale, ca sa nu se imprastie branza in timpul coacerii. Ungem o forma termorezistenta cu unt si asezam clatitele in ea.
Asamblare si coacere clatite banatene
Separam albusurile de galbenusuri, la cele 4 oua ramase, iar galbenusurile le amestecam cu smantana si un praf de sare.
Turnam aceasta compozitie peste clatite.
Mixam cele 4 albusuri cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul si zeama de lamaie si intindem bezeaua rezultata deasupra ingredientelor din vas.
Dam vasu la cuptor pentru 30-35 de minute la 180 de grade.
Servim clatitele banatene, atat caldute cat si reci.
Spor si pofta buna!
Cantitatea de zahar se pune in functie de gustul fiecaruia, daca va place mai dulce puteti sa mai adaugati la bezea.
Zeama de lamaie adaugata la bezea ajuta la intarirea acesteia.
8 comentarii
Ah, de cand am le am pe lista si de cand am zis ca fac si eu clatite banatene!! Minunate ti-au iesit, Merisor :*
Super!!!! Stiu cat sunt de bune .
Nu am mancat niciodata clatite banatene, arata delicios :X
Liana si eu le-am avut pe lista mult timp, pana cand m-am decis sa le fac. :))
Multumesc de vizita si apreciere! Pup! :-*
Dia, daaa, chiar sunt bune! >:D<
Simona, sa le incerci ca sigur iti vor placea! <3
Vai de mine, Merisorule, ce mi-ai facut! Mor de pofta aici, cu ochii-n monitor si de cand tot zic sa fac si eu si nu mai reusesc!
Pup, Iuliana! Sa stii ca si mie mi se face pofta de cate ori le vad :))))