Foarte buni acesti biscuiti aperitiv cu sunca presata si cascaval, atat calzi cat si reci, serviti de-a lungul zilei, in timp ce lucram, sau luati la pachet!
Ne-au placut tare mult biscuitii preparati anterior si am refacut reteta imbunatatindu-i de data aceasta cu sunca presata.
Nu de alta, dar sunca presata statea stinghera in frigider si nu o baga nimeni in seama. :)))
Au iesit tare buni, au rontait baietii toata ziua la ei!
[ingredients title=”Ingrediente”]
- Pentru doua tavi:
- 3 oua
- 200 gr unt(65%)
- 250 gr cascaval
- 200 gr sunca presata
- 300 gr faina
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- 1 praf piper
- 1 lingurita chimen
- 1 varf cutit sare
[/ingredients]
Portii: 56;
Timp de pregatire: sub 120 minute
[preparare title=”Mod de preparare”]
Iata cum preparam deliciosii Biscuiti aperitiv cu sunca presata si cascaval!
Spargem ouale intr-un vas si adaugam peste ele, condimentele, sarea si untul moale.
Mixam totul bine, pana se omogenizeaza cat de cat, apoi adaugam cascavalul ras si sunca presata, de asemeni rasa.
Incepem sa incorporam faina, amestecand la inceput cu o spatula, apoi cu mana si framantam un aluat putin moale si usor lipicios.
Eu l-am lasat mai lipicios pentru ca nu am vrut sa pun faina multa sa iasa biscuitii tari si fainosi.
Lucram aluatul cu mainile infainate si de asemeni cu masa infainata.
Punem aluatul intr-o punga de plastic si il dam la frigider cel putin o ora pana se intareste untul.
Apoi infainam masa si intindem aluatul in foi de 3-4 mm grosime si decupam biscuiti cu o forma, de care avem.
Asezam biscuitii in tava tapetata cu hartie de copt si ii coacem pentru 15-20 de minute la 180 de grade, sau pana cand se rumenesc frumos si incepe sa se topesca usor cascavalul, formand o crusta pe margini.
Sunt foarte buni acesti biscuiti sarati, mai ales alaturi de o cana cu iaurt, sau de ce nu cu bere!
[/preparare]
6 comentarii
Eu trebuie sa nu mai intru aici :)))))) Sau intru cand te hotarasti sa o dai pe salate goale si ceaiuri! :)))))
Laurici, muah! :)))
Hai ca am sa postez salate goale, dar nu tin de foame :))) Daca mai bagam si un ceai dupa ele cred ca nu mai iesim din….casa :))))
Tare buni 😉
Da, cris, sunt tare buni, data viitoare ii prepar cu faina de ovaz, sau chiar fulgi de ovaz 🙂
Minunati biscuiteii, cred si eu ca au rontait copiii la ei, asa ceva e de nerefuzat 🙂
Simona, i-au terminat rapid, apoi nu le venea sa creada ca nu mai sunt :)))))