Biscuiti aperitiv cu sunca presata si cascaval

de Maria Udrea
6 comentarii
Biscuiti aperitiv cu sunca

Foarte buni acesti biscuiti aperitiv cu sunca presata si cascaval, atat calzi cat si reci, serviti de-a lungul zilei, in timp ce lucram, sau luati la pachet!

Ne-au placut tare mult biscuitii preparati anterior si am refacut reteta imbunatatindu-i de data aceasta cu sunca presata.
Nu de alta, dar sunca presata statea stinghera in frigider si nu o baga nimeni in seama.
Au iesit tare buni, au rontait baietii toata ziua la ei!

Ingrediente

  • Pentru doua tavi:
  • 3 oua
  • 200 gr unt(65%)
  • 250 gr cascaval
  • 200 gr sunca presata
  • 300 gr faina
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 praf piper
  • 1 lingurita chimen
  • 1 varf cutit sare.

 

Portii: 56;

Timp de pregatire: sub 120 minute

Mod de preparare biscuiti aperitiv cu sunca presata si cascaval

Spargem ouale intr-un vas si adaugam peste ele, condimentele, sarea si untul moale.

Mixam totul bine, pana se omogenizeaza cat de cat, apoi adaugam cascavalul ras si sunca presata, de asemeni rasa.

Incepem sa incorporam faina, amestecand la inceput cu o spatula, apoi cu mana si framantam un aluat putin moale si usor lipicios.
Eu l-am lasat mai lipicios pentru ca nu am vrut sa pun faina multa sa iasa biscuitii tari si fainosi.
Lucram aluatul cu mainile infainate si de asemeni cu masa infainata.
Punem aluatul intr-o punga de plastic si il dam la frigider cel putin o ora pana se intareste untul.

Apoi infainam masa si intindem aluatul in foi de 3-4 mm grosime si decupam biscuiti cu o forma, de care avem.

Asezam biscuitii in tava tapetata cu hartie de copt.

Punem tava in cuptor si coacem biscuitii pentru 15-20 de minute la 180 de grade, sau pana cand se rumenesc frumos si incepe sa se topesca usor cascavalul, formand o crusta pe margini.

Biscuiti aperitiv cu sunca presata si cascaval in tava

Sunt foarte buni acesti biscuiti aperitiv cu sunca presata si cascaval, mai ales alaturi de o cana cu iaurt, sau de ce nu cu bere!

 

Biscuiti aperitiv cu sunca presata si cascaval

Mai puteti incerca si reteta de biscuiti cu parmezan si condimente.

Sau poate va inspira si aceasta reteta de biscuiti aperitiv cu unt si branza, crocanti si deliciosi.

Rețete înrudite

6 comentarii

Laura Nechita 16 April 2015 - 7:22

Eu trebuie sa nu mai intru aici :)))))) Sau intru cand te hotarasti sa o dai pe salate goale si ceaiuri! :)))))

Răspuns
Maria Udrea 16 April 2015 - 8:59

Laurici, muah! :)))
Hai ca am sa postez salate goale, dar nu tin de foame :))) Daca mai bagam si un ceai dupa ele cred ca nu mai iesim din….casa :))))

Răspuns
Cristina Iuliana Pana 16 April 2015 - 10:23

Tare buni 😉

Răspuns
Maria Udrea 16 April 2015 - 10:29

Da, cris, sunt tare buni, data viitoare ii prepar cu faina de ovaz, sau chiar fulgi de ovaz 🙂

Răspuns
simonacallas 16 April 2015 - 14:50

Minunati biscuiteii, cred si eu ca au rontait copiii la ei, asa ceva e de nerefuzat 🙂

Răspuns
Maria Udrea 16 April 2015 - 17:02

Simona, i-au terminat rapid, apoi nu le venea sa creada ca nu mai sunt :)))))

Răspuns

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.