- Daca tot am facut atatea clatite la aparatul Panini Maker Breville, ma gandeam sa fac si-un tort piramida de clatite cu ciocolata si fructe tropicale.
Am ales pentru acest tort un aluat de clatite cu ciocolata, yummmm, ce bune si frumoase au iesit!.
Am avut ceva emotii gandindu-ma ca poate un asa aluat se va lipi de placile aparatului, dar n-a fost chip sa se lipeasca, e destept tare acest Panini Maker!
Ingrediente
- Pentru clatite:
- 150 gr ciocolata( Cuvertura de cacao de la LIDL)
- 100 gr unt(Pilos 65%)
- 300 ml lapte
- 2 oua
- 2 linguri zahar
- 1 lingura cacao
- un varf cutit sare
- 2 lingurite esenta de rom
- 300 gr faina
- 1/2 plic praf de copt
- 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
- Pentru crema:
- 400 ml frisca lichida
- 100 gr ciocolata alba
- 2 cutii compot de fructe tropicale(Sun Food)
- 5 gr gelatina
- 100 ml zeama de compot
- Pentru ornat:
- fructe din compot
- ciocolata rasa
Portii: 8Timp de preparare: 60 minute
Mod de preparare pentru tort piramida de clatite cu ciocolata si fructe tropicale
Pregatire aluat pentru clatite
Rupem ciocolata in bucatele si o punem intr-un vas, impreuna cu laptele si untul.
Punem vasul pe foc, amestecand continuu in el, pana cand se dilueaza ingredientele solide si se omogenizeaza bine compozitia, apoi dam vasul deoparte si lasam compozitia sa se raceasca usor.
Mixam ouale cu putina sare si zaharul pana devin spumoase.
Amestecam o parte din faina cu praful de copt, cacaua si bicarbonatul si le cernem impreuna.
Nu punem toata faina ca nu stim de la inceput cata inglobeaza aluatul, vedem pe parcurs.
Turnam compozitia cu ciocolata, usor racita, peste galbenusuri, omogenizam bine totul, apoi incorporam treptat amestecul de faina si restul ingredientelor si mixam continuu.
Adaugam si esenta si restul de faina simpla.
Adaugam faina pana obtinem un aluat de consistenta unei smantani, usor cursiva, ceva mai gros decat la clatitele obisnuite.
Lasam aluatul la odihnit 10 minute, timp in care ne ocupam si de o parte din crema.
Preparare crema pentru tort piramida de clatite cu ciocolata si fructe tropicale
Desfacem compoturile si punem fructele la scurs intr-o sita.
Rupem ciocolata in bucati si o punem la topit, impreuna cu frisca lichida, amestecand continuu in vas, apoi vom da vasul la frigider pana cand preparam clatitele.
Când se raceste crema din frigider si se scurg bine fructele incepem s-o finalizam.
Mixam crema de ciocolata cu frisca, folosind treapta maxima a mixerului, pana cand devine spumoasa, oprim putin din ea pentru a orna tortul, iar in restul adaugam fructele scurse si le amestecam usor cu o spatula, pentru a nu le strivi.
Eu am pus doua cutii de compot de cate 450 gr.
Punem gelatina la hidratat in 100 ml zeama de compot, apoi o diluam pe foc, mestecand continuu in vas si o turnam in fir subtire peste crema, amestecand bine sa se dispuna uniform in toata crema.
Preparare clatite
Dupa ce s-a odihnit aluatul, conectam aparatul Panini Maker Breville la sursa de curent si asteptam aprinderea ledului verde, apoi cu un polonic intindem aluatul pe plita acestuia.
Eu am facut clatitele dreptunghiulare si am pus cate doua polonice de aluat.
Nivelam rapid aluatul pe plita, cu dosul polonicului si inchidem capacul(sau nu, daca dorim clatitele inalte si mai pufoase)
Eu am inchis capacul, pentru ca am vrut sa am o crestere uniforma a aluatului si in plus, imi place ca se coc mai rapid, nu trebuie sa le intorc, se rumenesc frumos, etc.
Cand clatita este preparata, se va stinge ledul verde de pe capacul aparatului si o transferam pe platou, folosindu-ne de o spatula.
Procedam la fel si cu restul clatitelor, apoi le lasam sa se raceasca usor, acoperite pentru a nu se usca.
Au rezultat 8 clatite, dintre care 2 au disparut rapid si mi-au ramas doar 4 pentru tort. 🙂
Hotii astia pofticiosi, manca-i-ar mama! <3
Asamblare tort piramida de clatite cu ciocolata si fructe tropicale
Taiem marginile clatitelor, astfel incat sa se formeze o piramida si intindem crema intre ele, apoi dam platoul la frigider, acoperit cu folie alimentara, pentru a nu se usca marginile clatitelor.
Lasam tortul la rece minim 30 de minute dupa care il ornam cu crema oprita, mai radem si putina ciocolata duo peste el, iar deasupra eu am asezat cateva fructe din compot, taiate mai micute.
Este foarte bun, aromat acest tort piramida de clatite cu ciocolata si fructe tropicale, iar clatitele cu ciocolata sunt pur si simplu delicioase.
Deja ador acest aparat, a devenit gadgetul meu de suflet.
Gasiti pe blog mai multe retete preparate la aparatul de sandvisuri, de unde va puteti inspira.
Dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
10 comentarii
Ce minunatie !
Multumesc frumos! 🙂
Wow, ce super arata ! Aparatul este foarte folositor, te scuteste de ceva treaba 🙂
Multumesc, Carmen! Este chiar foarte util, mai ales pe canicula asta!
Grozav a iesit! Si eu am folosit aluat de negresa si au iesit super ok, chiar destept aparatul.
Acum, fiindca arata asa bine, iau si eu 4 mostre din tort Ș))))))))) Muaah!
Daaaa, Laurici! Imi pare rau ca nu le-am lasat sa creasca in voie, fara capac. Cred ca ar fi fost mai de efect. Muah! Patru mostre zici? :)))
O "piramida" delicioasa!!! Arata super si are multeee fructe…yummy!!
Ce nebunie dulce ai facut si aici.
Felicitari!
Danutza, daa, cu multe fructe l-am facut, sa fie racoros. 🙂
Multumesc frumos, Dia!