Atât de fragede, aromate și gustoase au ieșit aceste Cornulețe cu vanilie și alune de pădure, că au devenit rapid favoritele noastre.
Fac parte din categoria rețetelor de Fursecuri pentru masa de Crăciun.
Prima dată am gustat astfel de cornulețe la întâlnirile bucătărașilor, doar că erau cu nucă și vanilie. Eu le-am preparat cu alune, pentru că am găsit la Lidl alune măcinate, iar rețeta am adaptat-o după rețeta clasică de fursecuri.
Au ieșit grozave, foarte sfărâmicioase, pur și simplu se topesc în gură. Și mai îmi plac mult pentru că sunt sățioase datorită alunelor, nu poți mânca foarte multe că te saturi din câteva.

Tot din categoria rețetelor de fursecuri pentru masa de Crăciun, vă mai recomand și:
RețetaTurtă dulce cu glazură Royal Incing
Rețeta Fursecuri cu ciocolată și aromă de mentă
Rețeta Nuci cu ciocolată în aluat și cremă de nuci
Ingrediente
- 250 gr unt cu 82% grăsime
- 1 ou
- 100 gr zahăr pudră, cu aromă de vanilie
- 1 vârf de linguriță cu sare
- 200 gr alune măcinate fin
- 200 gr făină
- zahăr pudră, cu aromă de vanilie, pentru pudrat
Mod de preparare
Pregătim aluatul pentru Rețeta de Cornulețe cu vanilie și alune de pădure.
Nu uitați că puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.