Cosulete aperitiv din foietaj cu bacon si ciuperci

de Maria Udrea
6 comentarii
Cosulete aperitiv din foietaj cu bacon si ciuperci pe un platou de lemn si pe o farfurie neagra

Cu aceasta reteta de cosulete aperitiv din foietaj cu bacon si ciuperci am participat la provocarea celor de la SunFood Fructe si legume.

Reteta in care am ales sa folosesc dintre conservele lor, ciupercile.

Am preparat niste cosulete aperitiv tare de efect, gustoase si satioase.

Multumesc, SunFood Fructe si legume, pentru minunatele conserve si pentru frumoasa provocare!

Mai gasiti pe blog o reteta asemanatoare de cosulete din foietaj cu diverse ingrediente. Se pot umple dupa gustul si imaginatia fiecaruia.

Si tot din aceeasi categorie va mai recomand de pe blog si reteta de cosulete din foietaj cu oua si carnati.

Iar mai jos puteti urmari lista de ingrediente si modul de preparare al cosuletelor aperitiv cu bacon si ciuperci.

Ingrediente

  • 400 gr aluat de foietaj Bella(o foaie)
  • 1 borcan ciuperci feliate(200 gr)
  • 200 gr bacon
  • 1 ceapa rosie
  • 4 felii de gogosari murati
  • 2 oua
  • 120 ml lapte
  • 4 linguri pesmet
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • putin cascaval ras
  • 4 buc. rosii deshidratate
  • patrunjel verde pentru decor

Mod de preparare pentru cosulete aperitiv din foietaj cu bacon si ciuperci

Lasam foietajul sa se dezgete la temperatura camerei si preparam intre timp umplutura.
Tocam ceapa solzisori si o calim in uleiul incins pana devine sticloasa, apoi adaugam peste ea, ciupercile scurse si dupa cateva minute baconul taiat julien.
Lasam vasul pe foc pana se prepara bine baconul, amestecand din cand in cand cu o paleta, apoi rasturnam ingredientele intr-o sita sa se scurga de lichid.
Le lasam sa se raceasca bine.
Mixam bine cele doua oua si le diluam cu laptele apoi adaugam pesmetul si praful de copt.
Peste acest aluat, adaugam ingredientele racite, gogosarul murat taiat mai marunt si amestecam bine totul.

Asamblare si coacere cosulete aperitiv din foietaj cu bacon si ciuperci

Decupam aluatul de foietaj in patru patrate cu care imbracam peretii formelor in care vom coace cosuletele.
Impartim amestecul de ingrediente in patru si il punem in cosulete.
Coacem cosuletele pentru 30-35 de minute la 180 de grade, iar dupa stingerea focului, adaugam bucati de rosii deshidratate si putin cascaval ras deasupra, si mai lasam cosuletele in cuptor 5 minute pentru a se topi cascavalul.
Se pot umple cosuletele aperitiv cu diverse legume si preparate din carne, eu m-am rezumat doar la bacon, ciuperci si gogosar, de data aceasta.

In speranta ca v-a placut reteta mea de cosulete din foietaj cu bacon si ciuperci, va urez spor la preparat si pofta buna!

 

Cosulete-aperitiv-foieta-bacon-ciuperci-1 Cosulete-aperitiv-foieta-bacon-ciuperci-2 Cosulete-aperitiv-foieta-bacon-ciuperci-3 Cosulete-aperitiv-foieta-bacon-ciuperci-4 Cosulete-aperitiv-foieta-bacon-ciuperci-5 Cosulete-aperitiv-foieta-bacon-ciuperci-6

 

Rețete înrudite

6 comentarii

simonacallas 16 April 2015 - 3:59

Minunate sunt, brava! Ador foietajul, umplut cu orice <3 <3

Răspuns
Maria Udrea 16 April 2015 - 4:37

Multumesc, Simina, pentru aprecierile tale cu vorbe frumoase! <3

Răspuns
Anonim 18 June 2015 - 14:48

Pare imbietor .Unde se gasesc aceste forme ,pt ca sant altfel????????

Răspuns
Maria Udrea 18 June 2015 - 16:18

Eu am achizitionat formele de pe bucataras.ro, din camara, dar parca am vazut la Decorix.

Răspuns
Florica Szoke 3 December 2022 - 8:03

Super reteta,idee faina

Răspuns
Maria Udrea 3 December 2022 - 9:08

Mă bucur că vă place!

Răspuns

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.