Perfecte pentru micul dejun sau pachete aceste gustoase si satioase cosulete din foietaj cu diverse ingrediente.
Initial am vrut sa prepar niste pizzette pe foietaj. Dar pentru ca mi-am achizitionat forme noi de silicon, pentru briose, totul s-a transformat in aceste minunate cosulete aperitiv.
Le-am umplut cu ce am avut eu prin frigider, dar se pot umple dupa gustul si imaginatia fiecaruia.
Foarte bune si de efect au fost, pentru cei care le-au servit!
Ingrediente
- 400 gr foietaj(o foaie)
- 200 gr urda de vaci
- 1 ardei kapia, rosu
- 150 gr sunca presata
- 2 oua
- 1 lingura gris
- sare
- piper
- rosii cherry
Mod de preparare pentru reteta de cosulete din foietaj cu diverse ingrediente
Intindem usor foaia de aluat, dezghetata complet si o taiem in patrate cam cat sa incapa in formele de briose. Mie mi-au iesit 12 patrate.
Asezam patratele in formele de briose adunandu-le mai mult catre interior, sa nu se reverse in timpul coacerii.
Taiem ardeiul in bucati, la fel si sunca presata.
Punem cate o lingura de urda in interiorul cosuletelor, apoi asezam aleatoriu, ardeiul si sunca presata.
Amestecam cele doua oua cu grisul, putina sare si putin piper si punem cate o lingura din acest amestec peste ingredientele din cosulete.
Deasupra asezam cate o rosie cherry.
Punem cosuletele intr-o tava pe care o dam la cuptor pentru 35 de minute la 180 de grade, sau pana cand se rumenesc bine cosuletele la exterior.
Noi le-am servit atat calde cat si reci cu patrunjel verde pe deasupra si ketchup.
NOTA:
- Grisul adaugat in oua, se va imprastia de fapt printre ingrediente si va absorbi lichidul pe care il va lasa branza in timpul tratamentului termic.
- Se pot gratina cu mozzarella rasa sau cascaval, adaugandu-le spre final de coacere.
Mai găsiți pe blog rețete asemanatoare la secțiunea Aperitive.
Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
7 comentarii
Bun, bun! Servesc si eu unul. 🙂
Cu mare drag, Alina! :-*
Sunt o nebunie, cosuletele tale "cu de toate", brava! Formele si tavile pentru briose sunt foarte bune la casa omului, poti fi folosite pentru o multime de preparate delicioase 🙂
Multumesc, Simona! Am modificat titlul, ca oricum era prea lung si nu stiam cum sa le denumesc, asa ca m-ai inspirat tu in dimineata asta. >:D<
🙂 :X
Iti "fur" reteta :)) , sper ca nu te superi , pupici Merisor !
Ma bucur ca este pe placul tau reteta mea! Pupici, Mihaela!