Pentru că am avut un eveniment în familie și nu am dispus de prea mult timp, am preparat un Tiramisu rapid prezentat în patru moduri.
De fapt ar putea fi patru rețete de tiramisu, pentru că sunt patru arome diferite, iar la fiecare am adăugat și alte ingrediente în plus.
A fost ceva pregătit pe repede înainte, dar am zis că merită să împărtășesc ideile și cu voi.
Nu este chiar rețeta originală de tiramisu, pentru că nu am folosit ouă la cremă – Vedeți Aici Rețeta clasică de Tiramisu!
Am folosit crema cea mai rapidă, de ciocolată albă cu mascarpone.
Cele patru moduri de prezentare a rețetei de Tiramisu sunt: Tiramisu clasic, Ruladă Tiramisu, Praline Tiramisu și Tiramisu la pahar.
Mai găsiți pe blog următoarele rețete:
Clătite tiramisu în două culori
Vafe Tiramisu sau Tiramisu Waffles
Tort de înghețată Tiramisu.
A ieșit grozav de delicios în toate cele patru ipostaze!
Ingrediente
- 60 pișcoturi Savoiardi
- Pentru sirop:
- 2 lingurițe cafea
- 2 lingurițe zahăr
- 350 ml apă
- 2 lingurițe lichior amaretto
- Pentru cremă:
- 300 gr ciocolată albă
- 200 ml smântână pentru frișcă, neîndulcită
- 500 gr mascarpone
- 1 praf de sare
- zeama de la 1/2 lămâie
- 1 linguriță esență de lămâie
- 1 linguriță esență de migdale
- 1 linguriță esență de vanilie
- 1 linguriță esență de cocos
- fulgi de migdale
- fulgi de cocos
- cacao
Mod de preparare pentru tiramisu rapid prezentat în patru moduri
Iată cum preparăm rețeta!
Cum asamblăm Tiramisu în cele patru moduri.
Rețeta de praline Tiramisu este mai deosebită decât celelalte și pot să vă spun că este preferata mea.
Dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.