Tiramisu rapid prezentat în patru moduri

de Maria Udrea
0 comentarii
Tiramisu rapid prezentat în patru moduri

Pentru că am avut un eveniment în familie și nu am dispus de prea mult timp, am preparat un Tiramisu rapid prezentat în patru moduri.

De fapt ar putea fi patru rețete de tiramisu, pentru că sunt patru arome diferite, iar la fiecare am adăugat și alte ingrediente în plus.

A fost ceva pregătit pe repede înainte, dar am zis că merită să împărtășesc ideile și cu voi.

Nu este chiar rețeta originală de tiramisu, pentru că nu am folosit ouă la cremă – Vedeți Aici Rețeta clasică de Tiramisu!

Am folosit crema cea mai rapidă, de ciocolată albă cu mascarpone.

Cele patru moduri de prezentare a rețetei de Tiramisu sunt: Tiramisu clasic, Ruladă Tiramisu, Praline Tiramisu și Tiramisu la pahar.

Mai găsiți pe blog:

Rețetă de Praline Tiramisu

Rețetă de Ruladă din pișcoturi cu cacao

Rețetă de Tiramisu la pahar

Rețeta de clătite tiramisu în două culori

Rețetă de Vafe Tiramisu sau Tiramisu Waffles

Rețetă de tort de înghețată Tiramisu.

A ieșit grozav de delicios în toate cele patru ipostaze!

Ingrediente

  • 60 pișcoturi Savoiardi
  • Pentru sirop:
  • 2 lingurițe cafea
  • 2 lingurițe zahăr
  • 350 ml apă
  • 2 lingurițe lichior amaretto
  • Pentru cremă:
  • 300 gr ciocolată albă
  • 200 ml smântână pentru frișcă, neîndulcită
  • 500 gr mascarpone
  • 1 praf de sare
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 1 linguriță esență de lămâie
  • 1 linguriță esență de migdale
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 1 linguriță esență de cocos
  • fulgi de migdale
  • fulgi de cocos
  • cacao

Mod de preparare pentru tiramisu rapid prezentat în patru moduri

Iată cum preparăm rețeta!

Mai întâi pregătim o cafea fiartă din 300 ml apă cu 2 lingurițe de cafea și două lingurițe de zahăr.
Cât timp se răcește cafeaua, pregătim crema.
Punem, într-un vas, smântâna pentru frișcă și o încălzim până aproape de punctul de fierbere. Stingem focul, adăugăm ciocolata albă, ruptă în bucăți mici și amestecăm intens până aceasta se topește și compoziția se omogenizează. Dăm compoziția de ciocolată albă la rece, iar când este bine răcită, introducem mixerul și o mixăm până capătă cremozitate. Încorporăm mascarponele și împărțim crema în patru părți, dar nu egale.
Într-o parte am adăugat zeamă de lămâie și esență de lămâie, pentru că mi-am dorit și o cremă mai acrișoară. Această cremă am folosit-o la ruladă.
În cea de-a doua parte am adăugat esență de vanilie și am folosit-o la tiramisu în formă clasică, adică asamblat în straturi.
În a treia parte am adăugat esență de cocos și am folosit-o la Tiramisu la pahar, iar în a treia parte, cea mai mică( 3 linguri de cremă), am adăugat esență de migdale și am folosit-o la Praline Tiramisu. Cremele le dăm la rece până asamblăm torturile.

Cum asamblăm Tiramisu în cele patru moduri.

După ce cafeaua se răcește, adăugăm amaretto.
Pentru Tiramisu sub formă de ruladă, trecem pișcoturile prin cafea pentru o fracțiune de secundă. Le așezăm pe două rânduri, pe un blat de lucru tapetat cu folie alimentară. Așezăm peste pișcoturi o altă folie alimentară și un tocător de lemn să le preseze ușor. Le dăm la frigider pentru minim o oră, timp în care se vor presa și vor fi tocmai bune de rulat.
După acest interval, îndepărtăm folia de deasupra pișcoturilor și întindem crema cu lămâie peste ele. Le rulăm ușor, ajutându-ne de folia de sub ele( a se vedea și pozele!). Dăm rulada, împachetată în folie, la frigider până în momentul servirii când o vom decora și cu cacao.
Pentru tiramisu în forma clasică nu sunt prea multe de spus. Se asamblează în straturi succesive de pișcoturi trecute prin siropul de cafea cu amaretto și cremă, iar deasupra se presară cacao.
Pentru Tiramisu la pahar, am folosit câte 2 pișcoturi însiropate/ pahar. În cremă am adăugat și 1 lingură de fulgi de cocos și o linguriță esență de cocos.

Rețeta de praline Tiramisu este mai deosebită decât celelalte și pot să vă spun că este preferata mea.

Am măcinat în robot 20 de pișcoturi, am adăugat peste ele 2 linguri fulgi de migdale și 3 linguri sirop de cafea cu amaretto și le-am amestecat. Apoi am adăugat 3 linguri de cremă, am omogenizat compoziția și am dat-o la rece pentru 30 de minute. Apoi am modelat pralinele de mărimea unei nuci și le-am trecut prin cacao. La acestea trebuie reglată compoziția așa încât să fie ușor fermă și să se poată modela. Nu trebuie să punem mult sirop, iar crema o adăugăm treptat până obținem compoziția optimă.
Sper să vă fie de folos ideea mea de Tiramisu în patru variante, iar aromele se pot alege după gustul fiecăruia!
În curând voi veni și cu a cincea variantă de Tiramisu, una mai deosebită, cred eu.
Nu uitați că puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.
Tiramisu rapid prezentat în patru moduriTiramisu rapid prezentat în patru moduri

Dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

 

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.