Rulouri de post cu arome de scorțișoară și cocos

de Maria Udrea
0 comentarii
Rulouri de post cu arome de scorțișoară și cocos pe două farfurii, alături de o ceașcă de ceai, o zaharniță și un buchet de gladiole

Frumos rumenite, ușor crocante la exterior, dar moi și pufoase la interior și mai ales, foarte gustoase sunt aceste rulouri de post cu arome de scorțișoară și cocos!

Scorțișoara și uleiul de cocos, precum și zahărul vanilat Bourbon s-au combinat foarte bine și au aromat plăcut aceste delicioase rulouri.

Cine zice că în post nu ne putem răsfăța la fel de bine ca în zi de dulce, greșește.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas, dacă doriți să le testați și voi.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 g făină clasică
  • 20 g drojdie proaspătă
  • 250 ml băutură din orez Sano Vita
  • 30 g zahăr brut Sano Vita
  • 30 ml ulei de cocos Sano Vita
  • 1 vârf de cuțit cu sare
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • Pentru uns:
  • 30 ml ulei de cocos
  • 30 g zahăr brut
  • 3 lingurițe scorțișoară
  • 24 g zahăr vanilat Burbon Dr. Oetker
  • zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru pudrat

 

Porții: 11

Timp de pregătire: 40 minute

Timp de coacere: 35 minute

Mod de preparare pentru rețeta de rulouri de post cu arome de scorțișoară și cocos

Mai întâi vom pregăti aluatul pentru rulouri.

Cernem 450 g făină, într-un vas și facem o adâncitură la mijloc.
Punem acolo drojdia uscată, amestecată cu o lingură de zahăr.
Încălzim băutura din orez și dizolvăm în ea uleiul de cocos, care este solidificat.
Adăugăm și un praf de sare și esența și o turnăm, treptat, peste amestecul de drojdie și zahăr.
Amestecăm intens cele două ingrediente, în timp ce turnăm lichidul călduț și încorporăm, treptat, făina.
Cu restul de făină, înfăinăm masa de lucru și frământăm un aluat, nu foarte ferm, dar compact, pe care îl lăsăm să se dezvolte nu mai mult de 15 minute, la loc cald și acoperit.

Pregătim compoziția de uns rulourile.

Punem uleiul de cocos solidificat într-un vas și adăugăm peste el zahărul și scorțișoara.
Cu o spatulă sau o lingură de lemn, frecăm ingredientele din vas, până rezultă o cremă spumoasă.
Compoziția poate fi gustată și, în funcție de gustul fiecăruia, se mai poate adăuga zahăr sau scorțișoară.
Lăsăm compoziția să se odihnească până când aluatul își dublează volumul.

Formăm și coacem rulouri de post cu arome de scorțișoară și cocos

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Când aluatul și-a dublat volumul, îl întindem într-o foaie subțire de 6-7 mm, pe masa înfăinată, cu ajutorul sucitorului de aluaturi.
Ungem toată suprafața aluatului cu spuma de cocos, apoi rulăm foaia, nu foarte strâns și o decupăm în bucăți de 2-3 cm, grosime.
Așezăm rulourile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, la distanțe de aproximativ 2-3 cm între ele.
Le mai lăsăm 10-15 minute să se mai dezvolte în tavă, apoi dăm tava la cuptor și coacem rulourile pentru 30-35 de minute, sau până sunt bine rumenite.
Le lăsăm să se tempereze 5-6 minute, apoi le pudrăm și le servim fie calde, fie reci.
Sunt delicioase în ambele variante!

Vă mai recomand de pe blog și rețeta de ruladă, cu aluat dospit și umplutură de dovleac, tot din categoria deserturilor de post.

Sau poate vă interesează rețeta de batoane cu miere și mac, perfecte pentru mic dejunuri și pachete!

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.