12
Acoperim vasul si il dam la rece cateva ore bune.
Eu am tinut-o de seara pana dimineata.
Scoatem carnea din bere, o clatim usor cu apa rece, apoi o condimentam pe toate partile cu condimentele pentru friptura de porc de la Kotanyi.
O asezam intr-un vas cu capac, turnam uleiul peste ea si dam vasul la cuptor pentru 60 de minute la 200 de grade, sau pana cand carnea este bine facuta, atunci cand o gustam.
Carnea se va inabusi rapid, lasand suficient lichid, cat sa fie bine acoperita, datorita berii care a patruns in ea.
Din cand in cand o mai amestecam in vas sa se prepare uniform pe toate partile.
Intr-un bol diluam mierea cu putina apa calduta si adaugam pasta de rosii.
Amestecam bine pana totul devine un sos omogen.
Scoatem vasul din cuptor, scurgem lichidul din el, iar carnea o trecem intr-o sita, pentru a se scurge si ea bine.
Trecem fiecare bucata de carne prin amestecul de miere si pasta de rosii si asezam din nou bucatile de carne in vas.
Acoperim vasul si il introducem la cuptor.
Mai aprindem cuptorul pentru 5 minute, dupa care lasam vasul in cuptor 10-15 minute sa patrunda sosul in carne.
Ideea acestei retete am preluat-o de la bucatarasul Bya, numai ca eu am ales sa marinez carnea in bere, apoi am preparat-o la cuptor.
A iesit foarte frageda si delicioasa!
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 2 kg pulpa de porc
- 1 doza bere neagra
- 1 plic amestec de condimente Kotanyi
- 200 ml ulei
- 2 linguri pasta de rosii
- 1 lingura miere poliflora
- 1 lingura apa calduta
[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare”]
Portionam carnea si o batem putin cu ciocanul de snitele, apoi o asezam intr-un vas si turnam berea peste ea.
Acoperim vasul si il dam la rece cateva ore bune.
Eu am tinut-o de seara pana dimineata.
Scoatem carnea din bere, o clatim usor cu apa rece, apoi o condimentam pe toate partile cu condimentele pentru friptura de porc de la Kotanyi.
O asezam intr-un vas cu capac, turnam uleiul peste ea si dam vasul la cuptor pentru 60 de minute la 200 de grade, sau pana cand carnea este bine facuta, atunci cand o gustam.
Carnea se va inabusi rapid, lasand suficient lichid, cat sa fie bine acoperita, datorita berii care a patruns in ea.
Din cand in cand o mai amestecam in vas sa se prepare uniform pe toate partile.
Intr-un bol diluam mierea cu putina apa calduta si adaugam pasta de rosii.
Amestecam bine pana totul devine un sos omogen.
Scoatem vasul din cuptor, scurgem lichidul din el, iar carnea o trecem intr-o sita, pentru a se scurge si ea bine.
Trecem fiecare bucata de carne prin amestecul de miere si pasta de rosii si asezam din nou bucatile de carne in vas.
Acoperim vasul si il introducem la cuptor.
Mai aprindem cuptorul pentru 5 minute, dupa care lasam vasul in cuptor 10-15 minute sa patrunda sosul in carne.
Servim carnea alaturi de cartofi si muraturi.
Pofta buna!
[/preparare]