Pot să vă spun că s-a combinat perfect friptura de pui cu sos de ceapa caramelizata!
Am tot auzit si citit despre sosul de ceapa caramelizata si nu stiam ce gust are. Ei bine, acum am aflat, este exact pe gustul meu: dulce-picant.
Tot din categoria retetelor cu carne de pui va mai recomand de pe blog si reteta de pui fraged in sos picant de rosii cu ardei copt.
Iar o reteta mai interesanta este reteta de pui in lapte, inspirata după Jamie Oliver. Dar gasiti pe blog mai multe retete cu carne de pui si nu numai, de unde va puteti inspira.
Iar daca regasiti gustul vostru in retetele de pe blog, le mai puteti urmari si pe pagina de Facebook.
Va astept cu surprize culinare si pe Instagram si pe Pinterest sau pe Twitter.
Urmariti mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pas cu pas pentru reteta de friptura de pui cu sos de ceapa caramelizata.
Ingrediente
- 2 pulpe pui
- 2 buc piept de pui
- 2 cepe mari
- 50 ml ulei de masline
- 50 ml ulei de floarea soarelui
- 1 l apa
- sare
- piper
- oregano
- cimbru
- busuioc
- 2 foi de dafin
- 1 capatana usturoi
- 2 rosii
- 120 ml otet
- 1 lingura zahar
Mod de preparare pentru reteta de friptura de pui cu sos de ceapa caramelizata
L-am lasat la fiert cam 15 minute dupa ce a atins punctul de fierbere dupa care l-am scos, am crestat carnea, am condimentat-o si am pus-o in tava unde am adaugat ulei si putina supa in care a fiert. Am pus si usturoi prin crestaturi si foi dedafin.
Am lasat la cuptor cam 40 de minute, timp in care am mai intors carnea de pe o parte pe alta si am mai stropit-o cu supa.
Pregatim sosul de ceapa caramelizata.
Mai intai am pregatit un otet balsamic din 120 ml otet, un varf lingurita busuioc, un varf lingurita cimbru si un varf lingurita oregano si l-am pus intr-un vas cu capac pe care l-am mai agitat din cand in cand pana am pregatit restul ingredientelor.
Pentru sosul de rosii am trecut rosiile prin robot, am adaugat usturoi presat, putin piper si sare.
Acest sos l-am pus peste frinptura cu 15 minute inainte de stigerea focului.
Pentru sosul de ceapa, am tocat ceapa marunt si am calit-o in uleiul de masline amestecand continuu pana a devenit translucida, apoi am adaugat zaharul si am amestecat pana acesta s-a topit.
In final am adaugat otetul balsamic si am mai lasat pe foc 5 minute.
Cand am scos friptura din cuptor, am adaugat sosul de ceapa peste ea.
Tare buna ar fi fost cu mamaliguta, dar o las pe data viitoare.
2 comentarii
ma tenteaza mult dar am probleme de aciditate crescuta la stomac si nu stiu cum reactionez la caramelizare.
ma gandeam ca sosul de ceapa caramelizata e unul rosu, cu ceapa chiar bine prajita, parca asa am zarit pe undeva dar n-am timp acum sa caut
Didi, poti folosi ceapa rosie si otet balsamic, eu n-am avut si mi l-am preparat cum m-am priceput. Sa stii ca nu se simte ceapa asa ca la o prajeala obisnuita, nici noi nu mancam prajit.