Frittata cu cartofi și ardei copt

de Maria Udrea
0 comentarii
Frittata cu cartofi și ardei copt

De obicei în weekend servim la mic dejun ceva mai consistent decât o omletă clasică, iar de data aceasta am pregătit o rețetă de frittata cu cartofi și ardei copt.

Am mai adăugat și câteva fâșii de șunculiță afumată și o mână de pătrunjel verde.

A ieșit tare gustoasă și foarte sățioasă!

Frittata este un preparat din bucătăria italiană asemănătoare cu omleta, dar cu adaos de alte ingrediente precum cartofii, carnea, brânza, etc.

Și am folosit pentru a prepara această frittata cu cartofi și ardei copt, tigaia Regis Stone Diamond Maestro de 28 cm.

Îmi place acest  Set de tigăi Regis Stone Diamond Maestro, pentru că tigăile că se pot introduce și la cuptor. Nu mai este nevoie să folosesc și altă formă de copt. Introduc direct tigaia, pentru că are mânerul din oței inoxidabil.

Despre setul de tigăi Regis Stone am mai povestit și la rețetele:

Cât despre frittata, merge tare bine servită la mic dejun alături de un iaurt bun. Dar mai merge și alături de o salată fresh, sau o salată de murături.

Noi am servit-o cu un pahar dintr-un iaurt de țară, gustos și sănătos.

Frittata cu cartofi și ardei copt

Frittata cu cartofi și ardei copt

Printează
Porții: 4 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 4.7/5
( 3 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 3 ouă
  • 3 linguri de smântână de consum
  • 3 cartofi fierți
  • 3 ardei capia, copți
  • 6 felii subțiri de șunculiță afumată
  • 100 gr cașcaval afumat
  • 1/2 legătură de pătrunjel
  • sare și piper
  • 1 cub mic de unt
  • 1/2 linguriță ulei de măsline
  • 1 cățel de usturoi

MOD DE PREPARARE

Spălăm bine cartofii și îi la fiert, fără a-i curăța, în apă cât să fie bine acoperiți. Îi fierbem până se pătrund pătrund bine.

Apoi scurgem cartofii fierți, îi trecem prin jet de apă rece șile îndepărtăm coaja. Îi feliem grosier, sau îi tăiem în cuburi.

În timp ce fierb cartofii, pregătim restul ingredientelor.

Coacem ardeii capia, curățăm usturoiul, spălăm și tocăm mărunt pătrunjelul.

Se pot coace ardeii tot cu ajutorul tigăii regis stone, pe flacăra de la aragaz. Eu i-am avut copți, pentru că am făcut de curând zacuscă.

Spargem ouăle într-un bol, presărăm sare și piper peste ele și le amestecăm. Apoi adăugăm smântâna, pătrunjelul tocat și ardeii copți, curățați și tocați în fâșii.

Punem în tigaie puțin ulei de măsline și topim untul.

Răzuim un cățel de usturoi și îl adăugăm în tigaie pentru a aromatiza untul. Amestecăm să se parfumeze untul uniform, adăugăm cartofii și șunculița tăiată în fâșii.

Le amestecăm bine prin untul aromatizat, apoi le lăsăm la temperat 5-6 minute.

Adăugăm compoziția de ouă peste ingredientele din tigaie și le amestecăm bine să se întrepătrundă.

Introducem tigaia în cuptorul încălzit, în prealabil la 180 de grade. Coacem frittata pentru 35-40 de minute, sau până când se rumenește frumos la exterior.

O lăsăm să se tempereze câteva minute în tigaie, apoi o răsturnăm pe platou și o porționăm.

O servim caldă, alături de un iaurt bun, sau rece, după preferințe.

Să vă fie de folos!

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.