Despre acest chec de post cu dulceață de gutui, pot să spun că a ieșit chiar neașteptat de bun și are o îmbinare de arome tare plăcută.
Are o culoare foarte frumoasă de la dulceața de gutui și o textură ușor aerată și ușor umedă.
Vedeti aici si reteta de dulceata de gutui, folosita la prepararea checului.
Si pentru ca ne place mult cum se comporta dulceata de gutui in deserturi, am mai preparat si o reteta de tort cu crema de ciocolata si dulceata de gutui.
Iar mai jos puteti urmari lista de ingrediente si modul de preparare al checului de post cu dulceata de gutui.
Ingrediente
- 270 g dulceață de gutui
- 200 ml ulei
- 250 ml apă
- 2 linguri zahăr
- 2 linguri cacao
- 1/2 linguriță scorțișoară
- un praf sare
- 450 g făină
- 50 g pesmet
- 1 plic praf de copt
- zahăr pudră cu scorțișoară, pentru decor
Porții: 16;
Timp de preparare: 50 minute
Mod de preparare pentru chec de post cu dulceață de gutui
Pregatim ingredientele.
Preparam chec de post cu dulceață de gutui
Peste uleiul amestecat cu apa adaugam dulceata si amestecăm bine, dar cu mare grijă să nu strivim bucățile de gutui.
Mai gasiti pe blog si alte retete de deserturi cu dulceata de fructe absolut delicioase, de unde va puteti inspira in aventura voastra culianara.
Si daca regasiti gustul vostru in retetele de pe blog, le mai puteti urmari si pe pagina de Facebook.
Va astept cu surprize culinare si pe Instagram si pe Pinterest sau pe Twitter.