Chec de post cu dulceață de gutui

de Maria Udrea
0 comentarii
Chec de post cu dulceață de gutui portionat

Despre acest chec de post cu dulceață de gutui, pot să spun că a ieșit chiar neașteptat de bun și are o îmbinare de arome tare plăcută.

Are o culoare foarte frumoasă de la dulceața de gutui și o textură ușor aerată și ușor umedă.

Vedeti aici si reteta de dulceata de gutui, folosita la prepararea checului.

Si pentru ca ne place mult cum se comporta dulceata de gutui in  deserturi, am mai preparat si o reteta de tort cu crema de ciocolata si dulceata de gutui.

Iar mai jos puteti urmari lista de ingrediente si modul de preparare al checului de post cu dulceata de gutui.

Ingrediente

  • 270 g dulceață de gutui
  • 200 ml ulei
  • 250 ml apă
  • 2 linguri zahăr
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • un praf sare
  • 450 g făină
  • 50 g pesmet
  • 1 plic praf de copt
  • zahăr pudră cu scorțișoară, pentru decor

Porții: 16;

Timp de preparare: 50 minute

Mod de preparare pentru chec de post cu dulceață de gutui

Pregatim ingredientele.

Desfacem borcanul cu dulceață și răsturnăm conținutul într-un bol.
Eu am avut o dulceață cu niște cuburi de gutui ceva mai mari.
Amestecăm uleiul cu apa.
Cernem o parte din făină (250 g) împreună cu praful de copt și cacaua.
Aducem pe masa de lucru si celelalte ingrediente: pesmetul, scortisoara, sarea.

Preparam chec de post cu dulceață de gutui

Peste uleiul amestecat cu apa adaugam dulceata si amestecăm bine, dar cu mare grijă să nu strivim bucățile de gutui.

Apoi adăugăm, in ploaie, amestecul de faina cu cacao si praf de copt.
Amestecăm cu o spatulă de lemn sau silicon, de jos în sus, până când se omogenizează bine compoziția.
Adăugăm și puțină sare pentru accentuarea gustului, apoi continuăm a adăuga făina, până obținem o compoziție de consistența celei de chec, dar ceva mai groasă.
Gustăm compoziția și dacă mai este cazul, mai adăugăm zahăr.
Eu am mai adăugat 2 linguri, asta depinde de cât de dulce este dulceața.
Adăugăm și scorțișoara și completăm apoi cu pesmetul.
Îmi place să pun și pesmet pentru că textura prăjiturii va fi una ușor aerată cu pesmet în compoziție, asta am constatat eu de câte ori l-am folosit.
Tapetăm o tavă de chec cu hârtie de copt și întindem compoziția în ea.
Coacem checul pentru 35-40 de minute, în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, sau până când se rumenește frumos la suprafață și pe margini.
Testul cu scobitoarea nu știu cât este aici de valabil, pentru că checul va fi ușor umed în interior.
Lăsăm apoi checul să se răcească și îl pudrăm cu zahăr amestecat cu scorțișoară, apoi îl porționăm.
Eu l-am porționat în 16 felii.
Sper să vă placă rețeta mea de chec de post cu dulceață de gutui și să o încercați cu încredere!

 

Amestec de nuci cu compozitia pentru chec Agdaugare dulceata de gutui in compozitia de chec Gutui din dulceata in lingura, deasupra compozitiei de chec Compozitie pentru chec de post cu dulceata de gutui Adaugare pesmet in compozitia de chec Compozitia pentru chec de post cu dulceață de gutui in tava cu hartie de copt Chec de post cu dulceata de gutui Chec de post cu dulceata de gutui portionat

Mai gasiti pe blog si alte retete de deserturi cu dulceata de fructe absolut delicioase, de unde va puteti inspira in aventura voastra culianara.

Si daca regasiti gustul vostru in retetele de pe blog, le mai puteti urmari si pe pagina de Facebook.

Va astept cu surprize culinare si pe  Instagram si pe Pinterest sau pe Twitter.

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.